La consellera d’Afers Socials anuncia l’inici d’un pla per atendre infants i adolescents

  La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies anuncia la creació de 4 nous Centres Residencials d’Acció Educativa i el primer Centre Residencial d’Educació Intensiva i la primera Casa d’Infants de la demarcació

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, i el director general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, Ricard Calvo, han anunciat aquest matí en roda de premsa les principals novetats pel que fa a l’atenció a infants i adolescents a la demarcació de Lleida. Entre aquestes mesures, destaquen la creació de quatre nous Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) situats a Tremp, la Seu d’Urgell, Lleida i Juneda.
  Bassa ha explicat que aquests nous equipaments responen a la implementació del nou model residencial que ha impulsat el Departament, “posem en marxa un pla de xoc per atende infants i adolescents tutelats amb la creació de CRAE de dimensions més reduïdes i de menys places, on l’atenció pugui ser més personalitzada i on tinguem una major segmentació per edats. Volem fer unitats convivencials de màxim 10 o 12 infants amb habitacions individuals o dobles, amb vocació d’integració comunitària”, ha conclòs la consellera.
  Entre les novetats anunciades per la titular de Treball, Afers Socials i Famílies, s’inclou un augment de 12 professionals nous als Equips d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, la creació d’itineraris de protecció individualitzats per a 10 joves de més de 16 anys amb l’objectiu d’iniciar un procés de transició a la vida adulta i la implementació d’una comissió de tuteles, que, formada per experts interdisciplinars i presidida per un funcionari públic, revisarà les execucions de tutela dels infants.
  Bassa també ha destacat la creació de 26 places noves en CRAE i 15 places per a joves de més de 18 anys repartides en 6 nous pisos tutelats. Finalment, també s’ha anunciat la creació de la primera casa d’Infants a la demarcació de Lleida i del primer Centre Residencial d’Educació Intensiva per a 20 adolescents i joves de 12 a 18 anys tutelats que presenten alteracions de conducta i requereixen uns sistemes d’educació intensiva.
  Actualment el sistema de protecció de la Generalitat de Catalunya atén 6.927 infants i adolescents. D’aquests, més de la meitat continuen vivint en família extensa o en una família acollidora, mentre que la resta,  2.975, es troben en centres residencials. Pel què fa a la demarcació de Lleida, hi ha 461 infants tutelats en mesura protectora, 193 dels quals viuen en un recurs residencial.