El ‘Gust de Lleida’ tanca amb èxit la seva projecció al Gastronomic Forum Barcelona

S'ha donat a conèixer la riquesa del rebost lleidatà en una edició que reforça la marca com a referent agroalimentari de qualitat, innovació i identitat territorial

05 de novembre de 2025 a les 21:23h

El ‘Gust de Lleida’ ha posat aquest dimecres punt final a la seva participació en el Gastronomic Forum Barcelona amb la participació en noves sessions de tast a l’espai Rebost de Catalunya, a càrrec de Foment Agrícola de les Garrigues, Agrària Vallbona de les Monges i Gelicios, que han presentat una selecció d’olis i dolços elaborats al territori.

Amb aquesta activitat es tanca una edició que ha servit per consolidar la presència i la projecció nacional de la marca agroalimentària de la Diputació de Lleida, que ha reunit una cinquantena de productors de deu comarques durant tot el certamen.

Gust de Lleida al Gastronomic Forum (1)

El vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Jordi Verdú, ha fet un balanç molt positiu de la participació, i ha destacat “la resposta del públic, el reconeixement de la marca i la capacitat del ‘Gust de Lleida’ per explicar al món el valor d’un territori que treballa conjuntament per donar prestigi als seus productes i a les persones que hi ha al darrere”.

Al llarg dels tres dies, el ‘Gust de Lleida’ ha estat present amb diversos estands propis i ha protagonitzat una intensa agenda d’activitats, tastos i trobades institucionals. El dilluns, el vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Jordi Verdú, va encapçalar l’acte central de la marca, que va posar en valor l’evolució, la identitat i les línies de futur del projecte. Igualment, dimarts, Verdú va participar en la gala de la Guia Augusta, on tres guardons van reconèixer el talent gastronòmic lleidatà: el cuiner Josep Lladonosa, el restaurant Sisè i la Fonda Farré.

Gust de Lleida al Gastronomic Forum (2)

En total, productors d’una desena de comarques —Alta Ribagorça, Pallars Jussà i Sobirà, Vall d'Aran, Noguera, Segarra, Garrigues, Pla d’Urgell, Segrià i Urgell— han donat a conèixer vins, olis, formatges, embotits, dolços i elaboracions artesanes que exemplifiquen la riquesa i la diversitat del rebost de les terres de Lleida, Pirineu i Aran.

Entre els participants, el certamen ha comptat amb les empreses Tros de Sort, Raig d’Arbeca, Torrons i Mels Alemany, Or Blanc, Cal Valls, Licorera de la Segarra o Urtau, entre molts altres.

La presència al Gastronomic Forum Barcelona ha suposat una nova fita en el procés de consolidació del ‘Gust de Lleida’ com a marca de referència en la promoció del producte agroalimentari lleidatà i com a espai compartit entre productors, institucions i restauradors per fer créixer l’economia local a través de la qualitat, la innovació i la identitat territorial.

Gust de Lleida al Gastronomic Forum (3)
Sobre l'autor
C CIUTAT
Redacció
Veure biografia
El més llegit