El ‘Gust de Lleida’ traça el full de ruta per projectar el territori al món des del Gastronomic Forum Barcelona

El vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Jordi Verdú, destaca el creixement i la consolidació d’una marca que uneix productors, institucions i cuiners sota un mateix propòsit

04 de novembre de 2025 a les 08:44h

El vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Jordi Verdú, ha participat aquest dilluns al Gastronomic Forum Barcelona, que se celebra del 3 al 5 de novembre al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, on ha protagonitzat una sessió dedicada al ‘Gust de Lleida’ dins l’espai Rebost de Catalunya, amb un acte institucional i un tast gastronòmic elaborat amb productes del territori. L’acte, conduit pel xef i comunicador Pep Nogué, ha servit per reafirmar els valors, la trajectòria i els objectius de futur d’aquesta marca agroalimentària que representa el conjunt del territori lleidatà, amb la participació de presidents de consells comarcals, representants de DOP i IGP i productors, entre altres.

En la seva intervenció, Verdú ha remarcat que “‘Gust de Lleida’ no és només un segell, sinó una manera de fer. És el reflex d’un territori que creu en si mateix, que treballa amb orgull i que comparteix el seu sabor amb el món”. El vicepresident ha anunciat que els objectius de futur passen per ampliar la xarxa de productors, reforçar la formació i la innovació, i consolidar la presència nacional i internacional de la marca com a referent de qualitat i sostenibilitat.

L’esdeveniment també ha comptat amb la participació del president de la DO Costers del Segre, Isidre Ribalta, i ha inclòs la degustació de diverses tapes elaborades pels xef Toni Alonso, del projecte Bo de Shalom – Fundació Ilersis, que han reinterpretat el territori a través de productes com les figues d’Alguaire amb foie de Preixana, la pera de Lleida confitada amb vi del Batlliu de Sort, cargols a la catalana amb bolets del Solsonès o torró d’Agramunt amb melmelada de poma de la Vall de Boí. Una proposta que, segons Verdú, “expressa millor que cap paraula la identitat i la força del nostre territori: cada plat és un relat de terra, de talent i de compromís amb les persones que la treballen”.

El Gastronomic Forum Barcelona, que s’allargarà fins al dimecres 5 de novembre, compta amb la participació d’una cinquantena de productors de les terres de Lleida, el Pirineu i l’Aran, presents sota el paraigua del ‘Gust de Lleida’, que donen a conèixer vins, olis, formatges, embotits, dolços i elaboracions artesanes.

Al llarg dels tres dies, l’espai Rebost de Catalunya acollirà tastos i showcookings de productors lleidatans. Aquest dilluns a la tarda s’han pogut degustar productes de Cal Sileta, Vinya Els Vilars i Fruita Blanch, mentre que dimarts serà el torn de Blauver Espirulina i Herbes Aromàtiques de la Segarra, i dimecres tancaran les activitats Foment Agrícola de les Garrigues, Agrària Vallbona de les Monges i Gelicios, que oferiran un tast d’olis i dolços del territori.

La participació al Fòrum consolida la projecció del ‘Gust de Lleida’ com a marca viva i compartida, que connecta productors, elaboradors i consumidors en un relat comú de qualitat, sostenibilitat i identitat territorial. A la nit, està previst que Verdú assisteixi al sopar institucional al Restaurant Gaig.

Sobre l'autor
C CIUTAT
Redacció
Veure biografia
El més llegit