El Punt d’Atenció GLOBALLEIDA del Pla d’Urgell facilita la creació de 21 empreses

Avatar photo
Impulsat pel Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, forma part d’una xarxa amb altres 13 punts

El diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Jordi Verdú, acompanyat de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i de l’alcalde de Bell-lloc i president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Carles Palau, han presentat aquest dilluns els resultats del funcionament del Punt d’Atenció GLL Pla d’Urgell, que té com a objectiu reforçar el suport a l’emprenedoria i al teixit empresarial de la comarca del Pla d’Urgell i donar suport a activitats de formació i a accions vinculades a la promoció econòmica, en el CEI Bell-lloc.

Es tracta d’un dels 14 Punts que configuren aquesta xarxa impulsada pel Patronat de Promoció Econòmica, un servei públic de qualitat adreçat a qualsevol emprenedor/a o empresari/ària, ubicat en qualsevol municipi de les terres de Lleida, Pirineu i Aran, per petit que sigui.

Jordi Verdú ha recordat que “la Diputació de Lleida, treballa des del 2019 amb la finalitat de transformar el model econòmic del conjunt del territori, per tal de fixar i atraure població i el seu talent que assegurin precisament el benestar a les pròximes generacions, promocionant i retenint el talent lleidatà, una fita que la Diputació treballa com un dels seus objectius principals”.

Per això ha emfatitzat que “és un encert disposar d’aquesta xarxa de punts de referència comarcal, clarament identificats, amb un servei d’atenció integral de qualitat des del sector públic a empresaris i emprenedors, per tal de contribuir a la transformació econòmica de les Terres de Lleida Pirineu i Aran”.

Així doncs, s’han desplegat un total de 14 Punts d’Atenció GLOBALLEIDA i 2 Punts de formació, a Almenar  i la Cerdanya, en 12 comarques de la demarcació. Hi ha un Punt per comarca, a excepció del Segrià, on n’hi ha tres: ciutat de Lleida, Segrià Nord (Torrefarrera) i Segrià-Sud (ceeilleida). Una xarxa que suma un total de 101 espais per allotjar empreses en 4.053,29 m2  en 31 espais de coworking que ocupen 204,17 m2, 25 sales de formació en 1.715,99 m2 i 35 despatxos dedicats a l’assessorament amb 522 mper a aquesta funció.

En la seva intervenció, Marc Solsona i  Carles Palau han coincidit en el fet que és un encert disposar d’un punt de referència comarcal, clarament identificat, amb un servei d’atenció integral de qualitat des del sector públic a empresaris/àries i emprenedors/res, per tal de contribuir a la transformació econòmica de les Terres de Lleida Pirineu i Aran.

Palau ha afegit que l’establiment dels punts d’atenció integral a l’empresari i emprenedor en els Centres d’Empreses Innovadores distribuïts en el territori garantint un servei mínim de qualitat a l’empresari/ària i emprenedor/a des del servei públic suposa un mecanisme d’eficiència en la gestió i optimització dels recursos públics.

Marc Solsona s’ha mostrat molt satisfet dels resultats obtinguts a través d’aquest servei que en el primer any de funcionament ha donat suport a la creació de 21 empreses i ha assessorat 255 persones. I aquests resultats evidencien la utilitat d’aquest servei que es consolida com un referent de suport a l’emprenedoria i empresa en el conjunt del territori.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El PSC guanyaria les eleccions catalanes amb 35-38 escons, segons ‘El Periódico’

Notícia següent

Èxit del concert commemoratiu dels 30 anys de la Coral Ramon Carnicer a Tàrrega

Notícies relacionades