La Generalitat distingeix els mèrits de 141 esportistes, equips i clubs de Lleida

Dels 115 guardons individuals, 74 han correspost a esportistes masculins i 41, a femenins

La Generalitat ha reconegut avui 115 esportistes de Lleida, 23 equips i tres clubs que van obtenir un èxit destacat durant el curs 2021 en les seves respectives especialitats en competicions d’àmbit català, estatal i internacional.

L’acte, que s’ha celebrat a l’Auditori Municipal Enric Granados de Lleida, ha estat presidit per la secretària general de l’Esport i l’Activitat Física, Anna Caula, el delegat del Govern, Bernat Solé i l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo. També hi ha pres part la representant territorial de l’Esport a Lleida, Lourdes Ravetllat, entre altres autoritats.

Dels 115 guardons individuals, 74 han correspost a esportistes masculins i 41, a femenins. Pertanyen a 59 clubs i entitats, 43 dels quals del mateix territori de Lleida, i s’inclouen en 25 disciplines esportives o federacions.

L’any 2021, 104 d’aquests esportistes van quedar primers en campionats de Catalunya, 94 van fer podi en campionats d’Espanya (46 aconseguint medalles d’or), un van fer podi en un campionat del món i 13 en Campionats d’Europa.

Entre els esportistes i clubs que s’han distingit avui a Lleida hi ha Ai Tsunoda (judo), Berta Segura (atletisme), Pol Miró (hoquei sobre patins), Marcel Piró (hípica), Emma Carrasco (natació) i l’equip sots-campió de la Copa del Rei del Club Tennis Taula Borges Blanques, entre d’altres.

A tots els esportistes i equips guardonats se’ls ha lliurat una reproducció d’una litografia del pintora lleidatà Jordi Bresolí, titulada “Laurus”.