Es rebutja perquè un tribunal popular jutgi l’acusat del crim d’Alfarràs

La sala ja va descartar també que traslladessin l'home a un hospital psiquiàtric no penitenciari

Un tribunal professional jutjarà J. S., de 36 anys, acusat de matar a ganivetades un home de 56 anys i ferir la seva filla, de 33, a Alfarràs (Segrià). Els fets van tenir lloc al segon pis del número 68 de l’avinguda Lleida de la localitat, el 19 de maig de 2016, presumptament per un assumpte de drogues. L’advocat de l’acusat, Carles López, va intentar primer al jutjat de Balaguer i després a l’Audiència de Lleida, que fos un tribunal popular qui jutgés el seu client però tant el jutjat com l’Audiència han rebutjat tots els seus recursos. L’Audiència de Lleida ja va desestimar també traslladar l’acusat pel crim d’Alfarràs a un hospital psiquiàtric no penitenciari, tal com demanava López. L’acusat segueix en presó provisional a la Unitat d’Hospitalització Penitenciària Psiquiàtrica (UHPP) de Can Brians fins que se celebri el judici.
López insisteix que el seu client necessita ser tractat de la seva esquizofrènia paranoide de manera continuada i que els informes de dos pèrits psiquiatres conclouen que és inimputable, és a dir, que no se li poden atribuir responsabilitats penals perquè té totalment anul·lades les seves capacitats. Aquest extrem, però, s’haurà de ratificar en un judici. El detingut, segons el seu advocat, va reconèixer els fets va explicar que el detingut va reconèixer els fets i va justificar el crim al·legant que les víctimes el volien enverinar venent-li substàncies adulterades.

L’advocat va intentar que el seu client fos tractat de manera continuada de la seva esquizofrènia paranoide, diagnosticada des dels 18 anys, en un centre psiquiàtric no penitenciari ja que pateix un “deteriorament cognitiu molt alt” i proposava el seu trasllat a Sant Joan de Déu d’Almacelles o al centre de llarga durada de Balaguer. Precisament, a Sant Joan de Déu, a Almacelles, J. S. ha estat ingressat fins a en quatre ocasions. En l’última hi va estar dos anys i va sortir el gener de 2016, quatre mesos abans de cometre el crim.