Divendres, 14 de juny de 2024
És notícia

ERC aposta per canviar el porta a porta de Pardinyes i Balàfia per un sistema de contenidors en illes

Pueyo assegura que en el primer ple del nou mandat portaran els plecs del nou contracte de neteja

La neteja ha estat una de les crítiques més constant de tot el mandat i l’argument més utilitzat en tota la campanya per part dels contrincants polítics. I avui, a les portes ja de tancar la campanya, ERC ha anunciat les propostes que es comprometen a fer per al proper mandat, entre les quals hi ha canviar el porta a porta de Balàfia i Pardinyes per un sistema de contenidors en illes.

El candidat a l’alcaldia pels republicans, Miquel Pueyo, ha exposat que han estat treballant en la redacció dels plecs del nou contracte de neteja viària i recollida de residus perquè el contracte actual caduca el 2024 després de l’última pròrroga. D’aquesta manera, Pueyo ha explicat que preveu portar els plecs en el primer ple ordinari del nou mandat i ha detallat que el nou contracte ha de comportar disposar de més personal i una maquinària més eficient, així com garantir un servei de neteja tots els dies de l’any, festius inclosos.

Pel cap de llista d’ERC, el contracte actual és “insuficient i inadequat” i ha elevat el to contra les crítiques rebudes per part del PSC, PP i Cs perquè, ha recordat, que “la concessió d’aquest servei és del 2006, estava previst per 10 anys, però el PSC va fer dues pròrrogues- una el 2016 de dos anys i una altra el 2018- sempre amb el suport de PP i Cs”. És per això que ha etzibat que “em sembla hipòcrita que alguns partits que sempre critiquen la neteja ho facin quan ells van donar suport i són també responsables d’aquesta pròrroga” i considera que “és un llegat” del govern socialista.

D’altra banda, l’actual Paer en Cap també ha posat en relleu que han fet campanyes de sensibilització i de control i sanció, especialment a l’Horta, per combatre els abocaments. “Hem passat d’una mitjana de 25 expedients sancionadors a l’any a 173 expedients incoats aquest 2022”, ha concretat. Així mateix, ha anunciat que, respecte a la recollida selectiva, ha funcionat bé en barris on hi ha cases unifamiliars com Ciutat Jardí, però ha admès les molèsties que han causat les proves que han fet a Balàfia i Pardinyes. Per això ha defensat que “acabarem plantejant un model d’illes en contenidors però funcionant amb un xip”. Concretament, han constatat que en els blocs de pisos queden les bosses acumulades a terra i això propicia que algun animal les escarbi o que algú que treballi en torn de nit no pugui fer-ho correctament. Per això proposen aquest model amb un xip perquè cada veí sàpiga on ha de tirar la brossa i evitar fer “turisme de residus”. Al mateix temps, permetrà fer un seguiment del grau de compliment de la separació i establir un sistema de bonus-malus per la comunitat.

D’altra banda, el candidat Juanjo Falcó ha criticat que hi ha paviments de la ciutat que són “irrecuperables” perquè no s’ha fet una neteja amb sistemes d’hidropressió, pels quals ara caldrà renovar-los progressivament. Així mateix, ha anunciat que allargaran fins al 2027 el pla de millora de l’espai públic i desplegaren el pla estratègic i convivència i civisme.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Igualada programa una nova edició de l’estudi assistit gratuït per a joves

Notícia següent

Èxit d’inscripcions a la Biennal de Ceràmica Angelina Alós d’Esplugues

Notícies relacionades