El Teatre de Balaguer presenta la temporada d’hivern

L’equipament cultural més gran en capacitat de la ciutat oferirà en tres mesos quinze propostes escèniques

El Teatre Municipal de Balaguer serà l’equipament cultural de la ciutat que concentrarà bona part de la totalitat de les diferents propostes escèniques que es realitzaran durant el període d’hivern a la capital de la Noguera.

Degut encara als alts i baixos produïts per la Covid-19, la Paeria de Balaguer opta per concentrar el màxim de propostes escèniques possibles al Teatre per la gran capacitat de l’equipament i per condicions òptimes d’espai que garanteix la màxima seguretat per a tots els espectadors.

La programació del Cicle d’Hivern és variada, pensada per arribar a diferents tipus de públics, des dels infants i els adolescents, al públic adult, des de propostes adreçades al gran públic a aquelles amb un punt de risc i crítica social. Arts escèniques però sense renunciar a la música, que també hi és present.

Per als més petits de la casa, cal destacar que l’inici i el final del 3r Cicle de l’Emboirats, el cicle d’espectacles infantils d’hivern, es realitzarà al Teatre. El 24 de desembre amb els titelles dels Farrés Brohters i la posada en escena del premiat EL REI DE LA CASA i, com a cloenda, el teatre musical de Dreams Teatre amb LA SIRENETA I L’ILLA DEL PLÀSTIC. Un musical infantil amb connotacions ecologistes.

Les propostes adreçades a tots els públics, però especialment al públic més jove, el present i futur públic del Teatre, són força variades: al gener hi trobem dues propostes diferents: LA DONA DEL TERCER SEGONA amb l’actriu Àurea Màrquez, que ens aproparà un problema ben real i, malhauradament, ben present com és, LA SALUT MENTAL i, l’estrena de LA BLAVA, a càrrec dels Joves de la companyia de Comèdies Crisi Perpètua de Balaguer, que ens faran reflexionar sobre les dificultats d’accés a locals i habitatges per part de la gent jove. Al febrer hi trobem dues propostes més, recomanades també al públic jove, pel seu caire pedagògic. L’actor Julio Manrique és l’ONCLE VÀNIA de Txèkhov, encapçalant un repartiment de luxe dirigits pel director lituà Oskaras Loršunovas i ELS ÀNGELS NO TENEN FILLS de Clàudia Cedó que ens interpel.larà sobre la legimitat d’una part de la societat a
decidir sobre els drets sexuals i reproductius d’una altra part: les persones amb discapacitat.

Altres propostes de caire professional de les arts escèniques que hi trobarem al Cicle d’Hivern és el musical nominat a 4 premis butaca, LA FILLA DEL MAR a partir de l’obra d’Àngel Guimerà, AKELARRE un cabaret musical amb música, gamberrisme, reivindicació, comèdia i autoparòdia i el retorn als escenaris després de 10 anys de l’actor Jordi Boixaderas, amb FINAL DE PARTIDA, acompanyat per Jordi Bosch.

En l’apartat musical, cal destacar que el 19 de març es donarà el tret de sortida de la Capitalitat de la Sardana, Balaguer 2022, amb un concert a càrrec de ROGER MAS + LA COBLA SANT JORDI. L’altra proposta del Cicle d’Hivern de música per a cobla será el tradicional concert de reis, amb un repertori íntegrament de sardanes balaguerines, un concert que serà enregistrat per, posteriorment, poder-lo editar i publicar.

La música clàssica també hi será present de la mà de l’ORQUESTRA SIMFÒNICA JULIÀ CARBONELL DE LES TERRES DE LLEIDA, amb un programa dedicat a Mahler. El toc musical a nivell local el posaran l’ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA amb el concert de Nadal i l’ORFEÓ BALAGUERÍ amb el concert de Sant Esteve.

La programació també hi té cabuda la vessant de cohesió social i participació amb propostes no professionals organitzades per entitats i associacions locals.

En aquest període encara no normalitzat del tot a causa de la Covid-19, el Teatre Municipal de Balaguer no posarà en funcionament els abonaments, tot i que quan es reprengui aquest sistema de venda per fidelització, es respectarà la prioritat dels darrers abonats a la temporada 2019/2020 a l’hora d’escollir les localitats.

Cal destacar l’esforç del Teatre per arribar a diferents col.lectius amb dificultats d’accés a la cultura i, es especial, a propostes d’arts escèniques i música professionals. Per aquest motiu, el Teatre compta amb un ventall de descomptes adreçats específicament a diversos col.lectius, entre els quals s’hi troben els joves, amb tres programes específics per a ells (Platea Jove, Carnet Jove i Escena 25), a més dels alumnes matriculats a les escoles municipals de música i dansa, i a persones amb situació de risc d’exclusió social (programa Apropa Cultura), entre d’altres col.lectius.

Les entrades dels diferents espectacles del Cicle d’Hivern es posaran a la venda en format online a partir del 16 de desembre a través del portal www.entradesteatre.balaguer.cat. L’Oficina de Turisme de Balaguer continuarà essent el punt d’informació i assistència a la venda d’entrades, per bé que la taquilla del Teatre estarà oberta 1h abans del començament de qualsevol dels espectacles programats.