El SIAD del Pla d’Urgell atén 68 dones el 2023 i alerta d’un augment de les agressions sexuals

700 alumnes d'ESO reflexionen sobre la violència masclista amb la versió teatral de la Caputxeta Vermella d'InHabitants

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal del Pla d’Urgell ha atès 68 dones des de començaments d’any, el 80% de les quals havia patit violència masclista, física o emocional. Des de l’ens comarcal han alertat, a més, que dins de les atencions per violència de gènere en els darrers anys han detectat un augment de casos d’agressions sexuals. Per prevenir la violència masclista i amb motiu del Dia Internacional dels Infants i la proximitat del Dia per a l’eliminació de la violència envers les dones, més de 700 alumes de 3r i 4t d’ESO han vist a Mollerussa l’obra Ludere, de la companyia InHabitants, una versió teatral del conte de la Caputxeta Vermella que reflexiona sobre l’assetjament i violència masclista.

La companyia lleidatana InHabitants aborda la xacra de la violència masclista a l’obra ‘Ludere’, una segona lectura de la Caputxeta Vermella que barreja ficció i realitat. Marta Mora, membre de la companyia, ha explicat que l’objectiu de l’obra és ajudar els joves a “identificar els llops” que hi ha a la societat i a reflexionar perquè no perpetuïn aquest tipus d’actituds.

L’obra s’ha representat al teatre l’Amistat de Mollerussa i, en total, la veuran més de 700 alumnes de tercer i quart d’ESO dels centres educatius de la comarca.

D’altra banda, Mollerussa va celebrar diumenge el Dia Mundial de la Infància i l’Adolescència amb una matinal lúdica d’activitats que va aplegar 1.300 persones, segons ha indicat la regidora de Joventut, Raquel Pueyo.