El president de la Generalitat, Pere Aragonès, visita Balaguer

Ha signat el llibre d'honor de la ciutat i ha mantingut una reunió amb el paer en cap Jordi Ignasi Vidal

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, s’ha reunit a primera hora d’aquest matí amb el paer en cap de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal. Ho ha fet a la Paeria, on ha signat al Llibre d’honor de la ciutat en presència d’altres autoritats, entre elles, el delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé.

Aragonès ha començat així la visita institucional que ha fet aquest divendres a la comarca de la Noguera, on també ha visitat Camarasa i Castelló de Farfanya. 

Durant la trobada entre el cap de l’Executiu i el paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, aquest li ha manifestat la seva preocupació al respecte de “temes candents com la tramviarització de la línia del tren de la Pobla de Segur, els contractes-pograma d’ocupació, la formació a la ciutat i un tema reindustrtialització en què estem treballant”.

Segons Vidal, “el president ha mostrat molt interès en tots els temes” per la qual cosa ha titllat la visita de Pere Aragonès de “fructífera”.

Un cop ha acabat la trobada entre Aragonès i Vidal, tots dos s’han traslladat fins a la seu de l’Associació L’Estel de Balaguer, on el cap de l’Executiu ha pogut conèixer de primer mà la feina d’aquesta entitat en suport a les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament de la comarca de La Noguera.

Des de l’entitat han traslladat al president les principals problemàtiques amb què es troben aquests col·lectius,  no només a nivell local sinó arreu del país, problemes relacionats, per exemple,  amb la formació, el finançament, o el transport.

Seguidament, el president Aragonès ha viatjat fins al municipi de Camarasa on ha visitat l’exposició “La vaga de la Canadenca” i després s’ha traslladat fins a Castelló de Farfanya. Allà, acompanyat del conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha visitat les obres de rehabilitació de l’Escola Santa Maria-ZER Serra Llarga i també ha pogut visionar la restauració que s’ha fet de la placa commemorativa de la inauguració de l’Escola Santa Maria l’any 1933 a càrrec del president Macià. Prèviament, el cap de l’Executiu català ha visitat l’ajuntament de Castelló, on ha mantingut una trobada amb l’alcalde, Omar Noumri, i on també ha signat al Llibre d’honor de la vila.