Balaguer acull la 29a edició de Firauto

La Fira del vehicle de segona mà i complements estarà a la ciutat fins diumenge

Aquesta divendres ha obert portes a Balaguer la 29a edició de Firauto, la Fira del vehicle de segona mà i complements, que la ciutat acull fins diumenge.

El certamen ha estat inaugurat pel vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Carles Gibert, i el paer en cap de la ciutat, Jordi Ignasi Vidal, entre altres autoritats locals i comarcals, que han fet un recorregut pel recinte firal.

Gibert ha posat en valor el fet de que tornin les fires a les Terres de Lleida després de l’època de pandèmia, ”certàmens com aquest dedicats al vehicle estan amb una gran transformació, sobretot amb el cotxe elèctric, i tenen molt interès. Carles Gibert ha destacat la importància de Firauto, tant pel nombre d’expositors i pel sector al que correspon com per la gran demanda en aquest tipus de vehicle de segona ma”.

Per la seva banda, el paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, ha destacat que ”amb el canvi de mesures restrictives s’ha pogut ampliar el nombre de vehicles exposats”. Vidal ha dit que ”és bo tornar a la presencialitat i que és necessari reactivar-nos a nivell econòmic”, ha afegit. A més el paer en cap ha explicat que des de l’àrea de Fires de la Paeria es creia interessant incloure l’oferta de lloguer i venda de caravanes, tenint en compte que cada cop hi ha més gent que gaudeix d’aquesta modalitat de turisme.

Amb l’obertura de Firauto aquest divendres, la fira s’allarga una tarda més respecte al que era habitual. Aquesta és una de les principals novetats del certamen juntament amb l’espai dedicat a les caravanes, autocaravanes i altres opcions d’aquesta modalitat d’esbarjo.

La fira del vehicle de segona mà de Balaguer compta amb 22 expositors que durant tot el cap de setmana oferiran al públic assistent més de 200 vehicles, tots ells supervisats i revisats, amb un gran ventall d’opcions, des de les més econòmiques, que es troben al Mercat de la Ganga, amb vehicles que no poden superar els 6.000 euros, fins a les més sofisticades, per a públics més exigents i/o amants del motor amb vehicles de gerència i amb molt pocs quilòmetres. Tots ells, vehicles revisats i garantits amb el segell de qualitat de la Fira.

Des del sector i la pròpia organització s’han mostrat entusiasmats per poder tornar a celebrar Firauto, un certamen molt esperat pels propis expositors però també pels visitants.

A Firauto també hi ha representats altres sectors, com són els remolcs i la maquinària industrial, els complements pels automòbils, l’àudio i també la retolació de vehicles.

Enguany, d’altra banda, no hi ha una exposició didàctica, com es feia els darrers anys al vestíbul del pavelló per tal de deixar més amplitud a les entrades i sortides però sí que hi ha un espai amb cars ecològics per als més petits.

Per accedir al recinte firal cal dur mascareta i també els diferents vehicles estan més espaiats per garantir les distàncies.

Firauto obres als matins de 10.00 h a 14.00 h i a les tardes de 16.30 h a 20.30.