Balaguer activa microcampanyes de conscienciació per millorar la gestió dels residus

L'acció presentada va dirigida a les persones que deixen les bosses de brossa a les papereres o al carrer

La Paeria de Balaguer ha començat una microcampanya d’acció i conscienciació contra la reiterada llençada de bosses d’escombriaires a les papereres del centre històric, un fet que últimament es repeteix sovint al carrer d’Avall, un dels carrers més conflictius.

La campanya consisteix en enganxar uns adhesius a les papereres del carrer d’Avall de Balaguer, concretament 6 papereres, per conscienciar al veïnat de l’ús correcte de les papereres i els contenidors a l’hora de llançar les escombraries.

En aquest sentit, es recorda que les escombriaires s’han de llençar als contenidors pertinents, i no deixar les bosses al terra o a les papereres.

La campanya s’ha iniciat aquest dimecres. El paer de Medi, Xavier Castellà, ha explicat durant la presentació que s’han adonat que hi ha desconeixement sobre la normativa. Per aquest motiu, a banda dels adhesius, la propera setmana es repartirà un tríptic explicatiu casa per casa per informar sobre la normativa.

La senyalització que s’ha iniciat al carrer d’Avall serà una prova pilot per veure la resposta els veïns. En el cas que el resultat sigui positiu, es durà a terme aquest tipus d’acció a un parell de zones més que hi ha detectades a la ciutat amb la mateixa problemàtica.

En aquesta campanya també hi participa la Guàrdia Urbana que informarà i sancionarà als infractors. En aquest sentit, la Paeria està ultimant una nova ordenança que suposarà un increment de l’import de les sancions, així com una regulació de les mesures coercitives per als infractors reincidents. Actualment les sancions previstes per no fer una bona gestió de les escombraries és de 60 euros. Amb la nova normativa es preveuen multes d’imports de fins a 250 euros, que s’incrementaran en el cas de reincidència.