Balaguer fomenta els bons hàbits alimentaris i l’exercici físic a través del programa Mou-te

L’Àrea d’Esports de la Paeria de Balaguer i l’Àrea Bàsica de Salut de Balaguer han sumat esforços en un nou programa per treballar i consolidar els hàbits saludables entre els infants; el programa MOU-TE. Aquest programa orientat als joves de Balaguer i de la comarca treballa els hàbits alimentaris i la prescripció d’exercici i activitat física per evitar el sedentarisme i l’obesitat.

Des del centre d’atenció primària de Balaguer es promou el programa fent una captació de nens i nenes que participaran durant tot el curs escolar, amb sessions que es realitzaran a les instal·lacions municipals. La natació i l’activitat en el medi aquàtic seran el principal motor, acompanyats d’activitats de lleure i esports convencionals realitzats per diferents entitats esportives municipals que han volgut participar d’aquesta experiència i donar la possibilitat a tots els joves a poder-se introduir en el mon de l’esport.

Els professionals del CAP impartiran de forma puntual, algunes sessions d’assessorament als pares i mares dels participants en les que es parlarà dels hàbits alimentaris, dels beneficis de l’esport i de com fer un bon menú per a cada edat.

Es preveu que aquesta formació s’ampliï als docents dels centres escolars de les escoles de Balaguer, per poder ampliar el marge de captació de participants i fomentar entre els més joves la pràctica regular de l’activitat física.