El Govern de Reus explica el pressupost i les ordenances fiscals a la ciutadania en Audiència Pública

La regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores; i la regidora d’Hisenda, Mariluz Caballero, han presidit aquest dimecres. 20 d’octubre una audiència pública en format telemàtic per informar a la ciutadania dels expedients de pressupost municipal i d’ordenances fiscals per a l’exercici 2022 que el Govern de Reus portarà a votació del ple de l’Ajuntament del 22 d’octubre.

L’expedient de pressupost preveu uns comptes de 136 milions d’euros per consolidar el creixement econòmic i social de Reus. El pressupost de 2022 representa un 8,1% menys que del d’enguany. Tanmateix es tracta d’un pressupost expansiu tenint en compte l’efecte de l’operació de refinançament de la Fira de Reus de 2021. Sense comparar aquesta operació, el pressupost comporta un creixement del 10,5%. Un creixement concentrat, sobretot, en un major esforç inversor. El pressupost preveu l’esforç inversor més important dels últims 10 anys; un pla d’Inversions de 19,5 milions d’euros.

En relació a les ordenances fiscals, l’expedient té en compte l’evolució de l’IPC prevista pel Banc d’Espanya, per plantejar una actualització del 2%, per atendre els increments de despesa induïts pel context socioeconòmic i per decisions d’altres administracions.

Durant l’audiència s’ha explicat la proposta de comptes i ordenances municipals per a l’any 2022, i s’ha obert un torn de preguntes i un espai diàleg entre les regidores i les persones que hi assisteixin.

Aquesta és la 8a audiència pública que realitza l’Ajuntament de Reus i la 3a per parlar de pressupost i ordenances municipals. L’Audiència Pública és un instrument de participació ciutadana, previst als articles 51 i 52 del nou Reglament de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Reus, que consisteix en una trobada entre els representants municipals i la ciutadana «perquè aquesta pugui rebre informació i presentar i debatre propostes en relació amb una determinada actuació pública, activitat o programa d’actuació municipal».