Aitona torna a reclamar una reducció dels mòduls de l’IRPF de la fruita dolça

L’Ajuntament sol·licita a les administracions competents una reducció en les declaracions de la renda que han de dur a terme els fruiters no cítrics el curs vinent

L’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, ha adreçat una carta a la Conselleria d’Agricultura de la Generali- tat de Catalunya, a la Subdelegació del Govern a Lleida, al Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimenta-ció, i al Ministeri d’Hisenda sol·licitant una reducció superior dels mòduls de l’IRPF en fruitadolça.

L’Ajuntament reclama aquesta mesura per tal de rebaixar la pressió fiscal a la que està sotmesa la pagesia fruit de les pèrdues econòmiques generades per la gelada a la zona del Baix Segre del passat mes de març -que va provocar danys importants del 35% dels cultius de fruita de pinyol del municipi-; i fruit de la crisi de preus que arrossega el sector durant els últims anys.

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, alerta que “aquesta circumstància agreuja encara més la com- plicada situació que viu el sector darrerament, i aquest any no serà una excepció. Tornarem a tenir una campanya complicada per tal de garantir la viabilitat econòmica de les nostresexplotacions”.

Per tot plegat, el consistori reclama la necessitat d’adoptar amb caràcter urgent mesures concretes que protegeixin el sector davant d’eventualitats com les gelades i que representin un veritable su-port per a la pagesia; entre elles, la reducció dels mòduls de l’IRPF, bonificacions per a les quo- tes i cotitzacions de la Seguretat Social, així com ajuts econòmics i subvencions per al’adquisició de productes per als tractaments fitosanitaris.