Agricultura considera una “bona notícia” la vacunació dels temporers

La consellera Jordà destaca que el fet que es faci amb monodisi serà favorable perquè són un col·lectiu que és mou molt

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, ha qualificat de “molt bona notícia” per al correcte desenvolupament de la campanya de la fruita que els temporers puguin ser vacunats amb la vacuna monodosis de Janssen a partir del juny, després del grup de 50 a 59 anys. En aquest sentit, Jordà ha recordat que els temporers formen part del col·lectiu de persones “vulnerables” i que el fet que “un dia siguin aquí i l’altre allà” els fa difícils de localitzar per injectar dues dosis.
Agricultura fa mesos que treballa amb la delegació del Govern a Lleida i els diferents serveis territorials en com s’ha d’afrontar la campanya agrària i la pandèmia. La reclamació de vacunar temporers havia arribat des del món local i el sector agrícola.
Teresa Jordà ha remarcat que la campanya agrària que té lloc, principalment a les terres de Ponent és de “vital importància” per a l’economia del país i d’aquestes comarques. Per aquest motiu, ha afegit que el Govern hi està “concernit” i la setmana passada ja es va abordar el document que preveia la vacunació de col·lectius vulnerables, inclosos els temporers. Segons Jordà, la campanya de vacunacions tindrà en compte doncs, Lleida i el Segrià.