Vilanova i la Geltrú, Santa Susanna, Pineda de Mar, Calella, Castelldefels i Berga participen aquest cap de setmana al “Catalunya, Hola Família!”

Aquesta acció, impulsada per l'Agència Catalana de Turisme, va aconseguir la participació de 12.000 nenes i nens el 2018

Imatge de la presentació de l`Hola família en un tren del Museu del Ferrocarril. Cedida

Sis destinacions de les comarques de Barcelona acreditades amb les marques “Natura i Muntanya en Família” o “Platja en Família” de l’Agència Catalana de Turisme (ACT): Vilanova i la Geltrú, Santa Susanna, Pineda de Mar, Calella, Castelldefels i Berga participen enguany al “Catalunya, Hola Família!”, la gran acció promocional del turisme familiar que tindrà lloc el cap de setmana del 7 al 9 de juny.

Totes les activitats que es realitzen a Vilanova i la Geltrú les podeu consultar a https://escasateva.catalunya.com/localitzacio-llegendes/vilanova-i-la-geltru/

Durant aquests dies, 25 destinacions turístiques i 120 empreses d’arreu de Catalunya participen en aquesta iniciativa i han programat prop de 200 activitats pensades especialment per gaudir en família. Concretament, a les comarques de Barcelona, en tindran lloc una trentena. Pel que fa a les empreses, tant allotjaments com empreses d’activitats, a les sis destinacions de terres barcelonines hi participen una vintena.

Els allotjaments ofereixen dues nits al preu d’una (divendres i dissabte) per incentivar les reserves de les famílies durant aquest cap de setmana. Pel que fa a les activitats programades per a aquest cap de setmana, seran gratuïtes o bé amb descomptes del 50%.

Les 25 destinacions participants estan certificades per l’ACT amb les marques “Platja en Família” i “Natura i Muntanya en Família”. Les destinacions de costa on planificar aquest cap de setmana especial són Blanes, Calella, Calafell, Calonge-Sant Antoni, Cambrils, Castelldefels, Castell-Platja d’Aro, El Vendrell, Lloret de Mar, Pineda de Mar, Roses, Salou, Sant Feliu de Guíxols, Sant Pere Pescador, Santa Susanna, Torroella de Montgrí-l’Estartit, Vila-seca-La Pineda Platja i Vilanova i la Geltrú. Pel que fa a les destinacions de natura i muntanya, participen en aquest cap de setmana familiar: Vall de Boí, Valls d’Àneu, Pirineus-Noguera Pallaresa (que ho fa per primer cop), Berga, Vall d’en Bas-Les Preses, Muntanyes de Prades i Els Ports.

En la iniciativa també participen 6 instal·lacions certificades amb la marca “Equipament familiar” com son Zoo del Pirineu, Centre Gaudí de Reus, l’estació de muntanya Vall de Núria, L’Aquàrium de Barcelona, Illa Fantasia i Catalunya en Miniatura. Aquesta marca està pensada per a tots els equipaments turístics singulars de costa o d’interior com ara parcs aquàtics, estacions d’esquí o parcs d’atraccions, entre d’altres, que vulguin certificar-se i especialitzar-se en Turisme Familiar. Aquests equipaments es troben ubicats fora de l’àmbit de destinacions ja certificades per les marques Platja en Família i Natura i Muntanya en Família.

Al web catalunya.com es pot consultar tota la informació sobre el “Catalunya, Hola Família!” (destinacions participants, programació d’activitats, app…).

L’any passat, en la primera edició del Catalunya, Hola Família! van participar 12.000 nens i nenes amb les seves famílies. L’acció compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, el Patronat de Turisme de Lleida i el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona.

APP PER “CAÇAR” LA CARPA JUANITA I ÉSSERS MÀGICS

Amb el tema escollit “Viu una experiència de llegenda”, el “Catalunya Hola Família!” vol fer èmfasi en la història i la mitologia del territori. En aquest sentit, l’app “Llegendes en família” permetrà a les famílies buscar i “caçar” els éssers màgics creats per a l’ocasió que s’amagaran en boscos, platges, places i parcs de les diferents destinacions familiars catalanes certificades.

Seguint el criteri i l’assessorament de l’expert en mitologia catalana Joan de Déu Prats, cada una de les destinacions té assignat un ésser màgic amb un lligam al territori. A les comarques de Barcelona, les famílies poden “caçar”: la Dona d’Aigua de Santa Susanna; el jove Pirata Dragut de Pineda de Mar; la Llopa de Calella; la Carpa Juanita de Vilanova i la Geltrú; el Drac Gar i Got de Castelldefels, i les Bruixes de Berga.

A través d’aquesta app també es pot consultar la informació sobre les 200 activitats programades. L’any passat, l’app va tenir més de 1.500 descàrregues i més de 4.000 obertures. La ràtio durant el moment de màxim ús va ser de 3/4 obertures per minut i la valoració de l’app va obtenir un 4,6 sobre 5.