Vilanova i la Geltrú només celebrarà els actes protocol·laris de la Festa Major

L'Ajuntament estudia organitzar alguns concerts o obres teatrals a places amb aforament limitat

Imatge d'arxiu de la plaça de les Neus de Vilanova i la Geltrú, on es celebra la renovació del Vot del Poble. ACN

La Festa Major de Vilanova i la Geltrú se celebrarà en “petit format” per preservar els actes protocol·laris del 5 d’agost, dia de la Verge de les Neus, mentre s’ha suspès la resta de la programació habitual. El govern municipal ha anunciat que el Convit, l’Ofici i la part solemne de la renovació del Vot del Poble són els únics esdeveniments que es faran, adaptats a les mesures de seguretat sanitària. “Intentarem que els dies de festa la ciutat noti i pugui palpar en l’ambient que, malgrat sigui en petit format, sí que serà Festa Major”, ha assegurat la regidora de Cultura, Adelaida Moya. Pel que fa als concerts o actes teatrals, el govern estudia organitzar-los a algunes places amb l’aforament limitat.

Moya ha lamentat que l’evolució de la pandèmia de la covid-19 impedeixi la celebració d’actes tradicionals multitudinaris, com les cercaviles i el castell de focs d’artifici: “La realitat s’ha anat imposant i tothom ha tingut clar que el més important és la salut del públic i dels balladors”, ha explicat aquest dijous.

Pel que fa als balls populars i entremesos, els organitzadors de la festa han previst una exposició al Centre d’Art Contemporani La Sala com a alternativa a les cercaviles que no se celebraran aquest estiu. La mostra es podrà visitar de l’1 d’agost al 13 de setembre.