Guàrdia Urbana i Mossos incrementen els operatius conjunts de vigilància a l’Hospitalet

S'actua especialment en zones d'alta concurrència per evitar actituds incíviques i arreu de la ciutat per prevenir accions delictives

La Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra estan incrementant aquest estiu els dispositius conjunts de vigilància a la ciutat, que ja van posar en marxa durant l’estat d’alarma per la Covid-19. En aquestes operacions hi participen també efectius de la Policia Nacional.

Els operatius fan especial incidència en la prevenció dels delictes a la via pública i també en el control de les normes de convivència i civisme, en una època de l’any on la ciutadania fa un ús més intensiu de l’espai públic i es fa necessari garantir l’equilibri entre el lleure i el descans del veïnat.

L’increment de la vigilància policial se centra principalment en els espais públics, parcs, places, llocs de més gran concurrència, zones d’oci, bars i terrasses. En alguns casos, com les àrees de la plaça Espanyola i l’avinguda de Severo Ochoa, els operatius es fan diàriament.

També s’intensifica la prevenció, per mitjà de patrulles de districte, de les infraccions penals més habituals, com robatoris i furts, i dels delictes contra la salut pública, com el tràfic de drogues, i s’augmenta la inspecció d’establiments públics, especialment d’autoserveis d’alimentació.

Les actuacions conjuntes dels cossos policials es planifiquen en la mesa de coordinació operativa de Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra i Policia Nacional, que es reuneix setmanalment i analitza el seguiment dels operatius i la resposta a les demandes ciutadanes de seguretat, convivència i civisme.

També està a disposició de la ciutadania i el teixit comercial l’app per a dispositius mòbils de Seguretat Ciutadana de L’Hospitalet, que permet realitzar trucades d’emergència a la Guàrdia Urbana, els Mossos d’Esquadra i el 112, així com comunicar incidències i denúncies, amb un sistema de geolocalització que facilita una ràpida intervenció policial.