Vilanova i la Geltrú celebra el Dia Internacional de la Dona

Entre les jornades d'ahir i avui, la lectura de diferents manifests feministes i els actes previstos per a la celebració del 8 de març han omplert la Plaça de la Vila

Imatge dels actes del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, a Vilanova i la Geltrú. Foto: Jordi Nieto

Durant aquestes dues jornades, diferents actes amb motiu de la celebració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, s’han succeït a la capital del Garraf. L’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, conjuntament amb la regidora de Cultura i Equitat de l’Ajuntament, Adelaida Moya i diferents membres de l’equip de govern acompanyaven durant el migdia d’ahir dijous a Carme Barceló, presidenta dels Amics de la Sardana de l’Agrupació Excursionista Talaia, en la lectura del manifest feminista.

Lloveras assenyalava que  “la celebració d’un Dia Internacional ens ha de servir per fer visibles les múltiples desigualtats que pateixen les dones a nivell global, i ens ha d’interpel·lar a tots a continuar lluitant per una societat més justa, més amable i més igualitària”. Mentre que per la seva banda, la regidora Moya s’adreçava a les institucions com a “instrument principal per contribuir en la construcció d’ una societat millor lliure de qualsevol mena de masclisme”.

La Plaça de la Vila, va ser l’escenari de la lectura de diferents manifests, a càrrec de UGT, CCOO, i altres col·lectius feministes que han omplert la plaça vilanovina. Un any més,  el Grup de Dones del Projecte Dona Identitat i Diversitat (DID), s’ha encarregat de realitzar la decoració al·legòrica que penjava del balcó de l’Ajuntament.