La renovació del Vot del Poble clou una Festa Major excepcional

Vilanova i la Geltrú celebra l'Ofici solemne i renova els vots a la verge de les Neus

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
La renovació del Vot del Poble s'ha fet enguany a l'interior de l'església de Sant Antoni. AJUNTAMENT DE VILANOVA

La Festa Major de 2020 quedarà per sempre en el record com a celebració excepcional i fins i tot amb cert caràcter íntim a causa de la pandèmia per la Covid-19. Aquest matí del 5 d’agost, diada de la Mare de Déu de les Neus, l’església de Sant Antoni ha acollit l’ofici solemne de Festa Major, un ofici ben diferent del que és tradicional. Tot seguit l’alcaldessa de la ciutat, Olga Arnau i mossèn Pere Milà, juntament amb representant dels grups polític municipals i emmarcats per un representant de cadascun dels ball i entremesos de la cercavila del Vot del Poble han procedit a celebrar l’acte protocol·lari de renovació del Vot del Poble davant la imatge de la Mare de Déu de les Neus.

Emotiu i sentit acte de renovació que ha estat precedit per un ofici solemne marcat pel record a les persones que han patit aquesta crisi sanitària, ja sigui “des de la sol·litud de la malaltia” o a causa de la crisi social i econòmica derivada de la Covid-19, ha manifestat mossèn Pere Milà. Així mateix, durant la celebració litúrgica s’ha realitzat una ofrena a la patrona de la ciutat en nom del personal sanitari i equips d’emergència de la mà del metge de família, Jordi Martí.

L’acte de renovació del vot, que tradicionalment es realitza al vespre, abans de mitjanit, s’ha dut a terme en aquesta Festa Major abans de migdia. En finalitzar l’acte institucional, l’alcaldessa de la ciutat i el rector de la parròquia de Sant Antoni han encapçalat la comitiva emulant la sortida que enguany no ha pogut donar pas a la tradicional cercavila de sortida d’ofici.

El Convit a la Festa d’ahir dimarts a l’Auditori Eduard Toldrà i els actes litúrgics i institucionals d’aquest matí han estat els únics actes protocol·laris d’una Festa Major a la capital del Garraf excepcional a causa de la pandèmia. Aquest vespre finalitzarà el programa d’actes amb una cantada d’havaneres a partir de les 21 h a la plaça del Port. Com tots els actes que s’han pogut celebrar enguany, l’aforament és limitat i només es pot accedir amb entrada.

Vilanova i la Geltrú acomiada la Festa Gran de la ciutat, amb el prec realitzat per l’alcaldessa en nom de tots els vilanovins i vilanovines a la verge de les Neus: “que ens lliuri de la pedra i la tempesta i que perduri cada any la nostra festa. Visca la Mare de Déu de les Neus! Visca Vilanova i la Geltrú! I Visca la Festa Major!”.