Els museus de VNG celebren conjuntament per primer cop les Jornades Europees de Patrimoni

Aquest cap de setmana comencen més de 40 activitats al Museu Balaguer, del Ferrocarril, Can Papiol, Espai Far, Torre Blava, La Sala, el CIRMAC i Darró

Imatge del cartell de les Jornades Europees de Patrimoni a Vilanova i la Geltrú.

Aquest dissabte comencen les activitats emmarcades en les Jornades Europees de Patrimoni, que a Vilanova i la Geltrú es desenvoluparan els dos primers caps de setmana d’octubre. Per primera vegada els museus de la ciutat celebren coordinadament aquestes jornades, amb una programació conjunta, que inclou una quarantena d’activitats i un concurs de fotografia.

El regidor de Patrimoni Cultural de VNG, Jordi Medina, ha destacat “la necessitat d’apostar per aquesta unitat de presentar els museus de Vilanova i la Geltrú com un tot”. Medina creu que el fet que “ens posem tots d’acord per presentar-nos conjuntament fa que sortim més forts, aquesta és la voluntat”.

Les Jornades comencen aquest cap de setmana amb el Cap de setmana Ibèric al Jaciment arqueològic de Darró i l’Arts i Natura Festival a la Masia Cabanyes. La presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Glòria Garcia, ha parlat dels tres objectius que treballa el CIRMAC, “volem consolidar la Masia com un espai educatiu i familiar, volem consolidar la col·laboració amb les entitats i el teixit associatiu del territori i volem potenciar el vessant solidari de les activitats”. És per això que la recaptació de l’Arts i Natura anirà destinada a Càritas Interparroquial.

La directora del Museu del Ferrocarril, Pilar Garcia, s’ha mostrat molt satisfeta pel fet de formar part d’una proposta conjunta d’activitats. Dins del programa previst destaca la posada en marxa de la locomotora Mataró, aquest diumenge, 7 d’octubre, i l’exhibició d’una de les joies del Ferrocarril, el cotxe Harlan, el 12 d’octubre. Garcia creu que formar part d’una marca de museus de Vilanova i la Geltrú és molt positiu, “és un esforç per donar-nos visibilitat”.

Les Jornades Europees de Patrimoni a VNG inclouen 8 equipaments: El Museu del Ferrocarril, el Museu romàntic Can Papiol, la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, el Centre d’Art Contemporani La Sala, el CIRMAC (Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes), l’Espai Far, la Torre Blava-Espai Guinovart, i el jaciment arqueològic de Darró.

La programació està formada per activitats tan diverses com itineraris històrics, visites temàtiques, visites familiars, jornades de portes obertes i visites comentades.
Amb motiu de les Jornades Europees de Patrimoni, s’ha posat en marxa un concurs de fotografies a Instagram. Les imatges participants han de reflectir alguna visió del patrimoni de la ciutat, i han d’utilitzar els hashtags #jep2018, #EYCH2018, #EuropeForCulture, #miravng i #miravng_patrimoni.