Sitges celebra aquest cap de setmana la 57a Festa de la Verema

La Festa de la Verema tindrà lloc entre els dies 6 i 7 d’octubre i concentrarà la seva activitat principalment a la plaça de La Fragata

L’actor i humorista Pep Plaza serà aquest any l’encarregat de donar el tret de sortida oficial a la Festa de la Verema amb la lectura del pregó, el dissabte 6 d’octubre a les set de la tarda, al Saló d’Or del Palau Maricel. D’aquesta manera, començarà la 57a edició de la que és considerada una de les festes més tradicionals de Sitges. Pep Plaza farà també un any més d’animador i presentador del Concurs de Trepitjadors de Raïm el diumenge 7 d’octubre. Des de l’any 2011 Plaza presenta aquest concurs on acostuma a fer gala de les seves imitacions més característiques a polítics, esportistes i personatges del món de la televisió.

Els primers actes de la Festa de la Verema començaran el mateix dissabte, 6 d’octubre, a les 12 del migdia amb l’activitat Viu la Vinya adreçada a infants de 3 a 11 anys. A la mateixa hora, s’obrirà la dotzena Mostra de Vins amb un gran nombre de cellers i activitats durant tot el cap de setmana i amb una novetat, un tast de vermuts a l’estant de Vermuth Padró.

La Festa de la Verema continuarà diumenge 8 d’octubre amb actes més tradicionals com el premsat del primer most, que simbolitza la primera premsada de la collita i que s’ofereix a la missa per demanar una bona anyada. El Concurs de Trepitjadors de raïm és també un dels actes més populars juntament amb el pesat de la Pubilla i l’Hereu amb el seu equivalent en vi i la inauguració de la font del vi. La programació d’actes finalitzarà amb havaneres a càrrec del grup vilafranquí Xató. Durant l’actuació es podrà degustar cremat de brandi Torres.