Dissabte, 20 d'abril de 2024
És notícia

El nou curs escolar comença a VNG amb 9.311 alumnes

Avatar photo

La incorporació de nous cicles formatius i la posada en marxa de programes per fomentar l'educació inclusiva, entre les novetats d'enguany

Imatge de l’alcaldessa i la regidora d’educació. Foto: Aj. VNG

El curs 2019-2020 començarà enguany amb 9.311 alumnes que realitzaran estudis d’infantil, primària i secundària en un total d’11 escoles públiques, 5 escoles concertades i 5 instituts públics de Vilanova i la Geltrú.

Aquest matí l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, i la regidora d’Educació, Mercè Mateo, han donat a conèixer les principals novetats del nou curs, com la incorporació de dos cicles formatius. El cicle formatiu de Grau Mitjà Conducció d’activitats fisicoesportives en el medi natural, a l’institut Manuel de Cabanyes i el Cicle Formatiu de Grau Superior Mecatrònica industrial a l’institut Lluch i Rafecas.

L’alcaldessa Olga Arnau ha explicat que una de les apostes per aquest curs és la posada en marxa de programes i accions que afavoreixin la igualtat d’oportunitats de tots els infants i joves. Estrenem curs amb l’objectiu d’afavorir la inclusió de l’alumnat en totes les etapes, per tal de garantir la qualitat de l’educació a la ciutat i la igualtat d’oportunitats. En aquesta mateixa línia, enguany es destinaran 160 mil euros a ajuts escolars, llibres, menjadors, activitats, etc, que es distribuiran des de cadascun dels centres, segons les necessitats detectades.

La regidora d’Educació Mercè Mateo ha donat a conèixer l’estrena de tres nous recursos per afavorir l’educació inclusiva a primària i secundària. Es tracta de dues aules de Suport intensiu d’escolarització inclusiva, una a primària a l’escola Canigó, i una altra a secundària a l’escola Pia, així com una nova Aula intensiva de suport, d’àmbit comarcal, que donarà atenció a l’alumnat amb necessitats educatives especials associades a trastorns mentals. La regidora ha explicat que en aquesta aposta de suport a la inclusió, també hi participaran les escoles municipals de Música i d’Art i Disseny, desenvolupant programes com la musicoteràpia, adreçada a persones amb diversitat funcional i sensorial, dependència i trastorns mentals.

Altres novetats del curs 2019 – 2020 és la posada en funcionament del Servei Comunitari mitjançant l’aprenentatge, per a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO. Una metodologia escollida pel Departament d’Educació que té com a objectiu que l’alumnat inverteixi un determinat nombre d’hores en voluntariat, sigui dins el centre o entitats del tercer sector.

També aquest any es farà efectiu el canvi de titularitat de l’escola La Pau, que passa a pertànyer a l’escola Santa Teresa. Es tracta, tal com ha dit l’alcaldessa, d’un procés que ja es va anunciar a finals del curs passat. Les obres no han finalitzat i el curs començarà en edificis separats, esperant que durant el primer trimestre es pugui realitzar el canvi de titularitat també de manera física.

D’altra banda, durant els mesos d’estiu s’han fet obres de millora i manteniment als centres educatius per valor de 340 mil euros. Uns diners que han servit per millorar diferents espais o crear-ne de nous. Les destrosses que l’esclafit va provocar als centres han estat xifrades de manera inicial en 10 mil euros. Una xifra que encara podria augmentar, ja que falta quantificar diverses intervencions i accions que s’han hagut de dur a terme per tal de tenir tots els centres educatius a punt per a l’inici del nou curs escolar.

Podeu escoltar aquí la roda de premsa d’aquest matí

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El curs comença amb un miler més d’alumnes i 50 nous docents al Camp de Tarragona

Notícia següent

En marxa els cursos per aprendre català a Sant Pere de Ribes

Notícies relacionades