Dijous, 17 d'abril de 2025
És notícia

“Tasta-la!”, la proposta transversal de Vilanova i la Geltrú per potenciar el municipi

alvaro ramirez
El consistori invertirà pràcticament un mes amb nombroses activitats englobades dins la gastronomia, el comerç i el turisme

Sota el marc del fet que Catalunya hagi sigut escollida com la capital de la regió gastronòmica 2025, Vilanova i la Geltrú no podia quedar-se al marge. Per aquest motiu, el consistori conjuntament amb el gremi de la gastronomia, comerç i turisme han posat en marxa “Tasta-la!” Una setmana destinada a treure profit, potenciar i donar a conèixer la gastronomia autòctona i els productes locals. 

L’Ajuntament s’implica en aquesta nova proposta 

Des del pròxim 30 d’abril s’engegaran un seguit d’activitats que s’allargaran gairebé fins al 15 de maig. Quan falten unes setmanes per donar el tret de sortida a aquest esdeveniment, Juan Luis Ruiz es mostrava molt satisfet i agraït amb l’objectiu de participar activament en aquesta proposta que es torna a repetir per segon any consecutiu: “Havíem de ser un dels actors principals. Volem participar activament en aquest esdeveniment que situa Catalunya en el mapa gastronòmic a escala mundial”. 

Considerat el municipi com a destinació turística, Anna Ribera, la regidora de Promoció Econòmica assegurava que és molt important treballar aquestes 3 activitats econòmiques de forma integrada: “Quan ve un visitant a la nostra ciutat, ve a tenir experiències. Des d’anar a un restaurant a dinar, a comprar, fer una activitat turística que pugui ser relacionada amb els esports nàutics…”

Les principals activitats de “Tasta-la!” 

D’aquesta manera, per aconseguir aquest reconeixement, el consistori ha volgut implicar-se al màxim amb la celebració d’una festa gastronòmica convocada pel pròxim 8 de maig cap al vespre, per a la que ja es poden adquirir les entrades a la web del municipi. Anna Ribera, donava més detalls d’aquesta activitat: “S’oferirà a les persones que vinguin a aquest sopar producte local, cuinat per diferents xefs de la nostra ciutat. També es realitzarà un reconeixement a una empresa de cada un d’aquests 3 sectors d’activitat econòmica”. 

Aquesta, però, no serà l’única activitat. Dos dies després, el dissabte 10 de maig, està prevista una classe magistral sobre la gamba de Vilanova i com poder preparar-la i cuinar-la. En aquest cas, l’encarregat de dur a terme aquesta activitat serà l’Eric Montes, un jove xef vilanoví de vint-i-tres anys guardonat amb la European Young Chef Award l’any 2021, entre altres reconeixements. 

Durant aquells dies també hi haurà diferents tallers que es duran a terme a l’aula gastronòmica del Mercat Municipal. Un espai conduït per Xavi Mestres, reputat xef de la comarca, que farà valdre el peix de la llotja i el de temporada en qüestió. Tot acompanyat per un maridatge de vins de l’associació Temps de Vi. 

Com a novetat important, hi haurà una mostra de cinema culinari al Teatre Principal, motivat d’una demanda del gremi de restauració. Incloure aquesta proposta ha provocat que Vilanova es converteixi en seu del Barcelona Film Festival. Un repte que la regidora valora positivament: “La idea és que continuem any rere any”. En concret, es realitzaran 3 projeccions. La primera serà el 30 d’abril i seguidament, el 7 i 14 de maig. Durant els dies assenyalats, també hi haurà un col·loqui després de cada pel·lícula, on es podrà degustar vins o algun producte local. 

Activitats per a petits i grans 

Aquestes, però, no seran les úniques activitats. Pels més petits, alumnes de 2n de primària de les escoles de Vilanova i la Geltrú, s’organitzaran uns tallers de fruita anomenats, ”tutti frutti“. A través de la xarxa de televisions locals, s’emetrà “Sobre Taula”. Un programa per treure profit la gastronomia i el comerç a la ciutat. Es durà a terme un diàleg amb temàtica d’interès local, des d’economia blava, gastronomia i destinació turística. 

D’altra banda, l’ajuntament també té diferents esdeveniments previstos que tindran un to divulgatiu. L’objectiu és tornar-les a promocionar, com l’activitat “Puja a la barca” o la sortida per la façana marítima. El mercat noucentista serà una altra proposta que servirà per potenciar tot el que és el món de la pagesia. 

L’alcalde valora la feina del sector primari 

L’alcalde aprofitava per agrair la feina tant al conjunt de restauradors i restauradores com als productors i productores: “Si tenim aquest producte de proximitat, aquest producte de qualitat, les gràcies al fet que encara tenim un sector primari important a la nostra ciutat. Tant a la pagesia, a l’hort, al camp, però també a la pesca, que fa que a Vilanova i la Geltrú podem gaudir d’un producte fresc gairebé els 365 dies de l’any”. Des de l’aula gastronòmica del Mercat Municipal, espai habilitat per presentar “Tasta-la!”, Anna Ribera animava a la ciutadania a participar-hi: “Us animo a venir. L’any passat va ser un èxit i aquest any ho tornarem a fer”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Rescaten una gavina ferida al Mercadet de Bonavista

Notícia següent
Manifestació contra el genocidi a Gaza a Tarragona

Manifestació a Tarragona contra la col·laboració dels EUA amb el genocidi de Gaza

Notícies relacionades