Sitges obté nou banderes blaves per a les platges i tres per als ports

Augmenta el número de platges de Sitges que reben la distinció, que passen de les cinc de l’estiu anterior a les nou d’aquest 2021

Nou platges de Sitges han obtingut la distinció de Bandera Blava. Són quatre més que l’estiu del 2020, quan es van atorgar a Les Botigues, Marina d’Aiguadolç, Sant Sebastià, La Ribera i la Barra. Aquesta temporada, per tant, s’hi afegeixen les platges de Garraf, Balmins, l’Estanyol i Terramar, i es mantenen també les banderes blaves als ports d’Aiguadolç, Club Nàutic Garraf i Ginesta.

Amb els nou reconeixements obtinguts a les platges, Sitges és el municipi de Catalunya amb més banderes blaves i el 4t d’Espanya. L’any passat amb 5 distincions, Sitges va ser la localitat amb més Banderes Blaves de la província de Barcelona i en dos anys ha passat d’una a nou banderes blaves. El regidor de Platges, Guillem Escolà, es mostra satisfet perquè “és un reconeixement a l’esforç i el treball per tenir unes platges reconegudes nacional i internacionalment per la seva qualitat, sostenibilitat i pels seus serveis com a model. Aquestes banderes són un reconeixement a les nostres platges per ser referent per la seva qualitat i se suma a altres certificacions com Certificació Biosphere, la ISO 14001 i la distinció de gestió ambiental EMAS”.

La distinció, atorgada a nou de les 20 platges urbanes del municipi, gairebé la meitat, premia la sostenibilitat, la qualitat de l’aigua, la seguretat, l’atenció a les persones amb diversitat funcional i l’oferta complementària o educativa que té lloc a les platges.

Més enllà de les banderes blaves, les platges de Sitges estan adherides a la certificació  Biosphere. També des de la regidoria es treballa per renovar la ISO 14001 i la distinció de gestió ambiental EMAS, que reconeix la gestió ambiental a les platges.