Dilluns, 23 de juny de 2025
És notícia

El Fred HUB celebra el seu primer congrés a Sant Pere de Ribes

Avatar photo
La reducció del malbaratament alimentari, la digitalització de la cadena del fres i la millora de l’eficiència energètica marquen aquesta primera trobada

La sala Josep-Lluís Palacios de la Casa de la Vila a Ribes ha acollit aquest dijous 5 de juny el primer Congrés Fred-HUB. La millora de l’eficiència energètica, la reducció del malbaratament alimentari i la digitalització de la cadena del fred han estat els tres eixos principals presents en aquesta primera trobada. 

El projecte del Fred HUB, impulsat per l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, l’empresa AKO i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), ja compta una quinzena d’empreses relacionades amb diferents sectors com el de l’alimentació, el farmacèutic o el tecnològic.

L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Ana Herrera, ha qualificat el projecte del Fred HUB com “transformador”, a través del qual es vol crear “un pol d’atracció d’activitat, de generació de llocs de treball i de retenció de talent” per aconseguir tenir “una indústria del coneixement i no del fum”, ha remarcat Herrera. 

També ha recordat que el projecte planteja la creació d’un centre de serveis a les empreses, que s’ubicaria al polígon Vilanoveta, amb sales polivalents, laboratoris, etc., que serà “la seu del Fred HUB”. En aquest sentit, l’alcaldessa ha comentat que aquest projecte “ja és una realitat i té un espai dins l’empresa AKO”. Però, ara, “estem a la cerca de finançament perquè el projecte el tenim fet i ens interessa tenir aquest embolcall, aquest edifici, per tenir el projecte definitiu”. 

La directora de la Fundació Fred HUB, Sònia Martínez, ha destacat que l’objectiu és aconseguir que “l’ecosistema vagi creixent i tenir més stakeholders que apostin per aquesta interrelació entre empreses amb uns mateixos reptes”. Així, Martínez ha dit que la intenció és créixer fins a tenir una quarantena d’empreses que formin part del Fred HUB d’aquí a finals d’any. 

Precisament, el vicepresident i CEO d’AKO, Josep Lluís Bescós, ha indicat que des del punt de vista de la seva empresa pretenen “generar amb el Fred HUB un projecte d’innovació oberta amb empreses dins el sector de la refrigeració i de diferents elements de la cadena. En aquest context, dotem de tecnologia, de control, comunicació i software per convertir les dades en informació”. Bescós també s’ha mostrat satisfet per comprovar que “les idees es converteixen en fets” gràcies, ha dit, a la col·laboració amb l’Ajuntament i la UPC. La directora campus UPC Vilanova, Marisa Zaragozá, ha explicat la importància de la formació i dels experts en la matèria, atès que a partir dels reptes que plantegin les empreses “seran els investigadors qui els donin resposta”.

El projecte del Fred HUB suposa tenir en el territori un conglomerat d’empreses especialitzades en l’àmbit de la refrigeració de la cadena del fred en el sector agroalimentari i productes peribles per tal d’evitar el malbaratament alimentari durant el procés i millorar l’eficiència energètica. L’objectiu és posicionar Sant Pere de Ribes, i la comarca del Garraf, com un referent europeu en l’àmbit de la cadena del fred. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior
Mossos d'esquadra

Diversos policies ferits en un dispositiu antidroga al Vallès

Notícia següent

El 40% dels vehicles previstos ja han sortit de l’AMB en l’operació sortida de la segona Pasqua

Notícies relacionades