Sant Pere de Ribes celebrarà la I Jornada de Solidaritat i Cooperació

Tindrà lloc el dissabte 18 de desembre al centre cultural El Local

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

Sensibilitzar en quina societat estem vivint, amb quins valors estem educant i amb quins horitzons dibuixem el futur cooperatiu és el que impulsa organitzar la I Jornada de Solidaritat i Cooperació a Sant Pere de Ribes. L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, el Consell Municipal de Cooperació de Sant Pere de Ribes i les entitats locals, organitza el pròxim dissabte 18 de desembre un seguit d’activitats solidàries a la plaça de l’Església i al centre cultural El Local per tal de sensibilitzar i educar la població en matèries de solidaritat i cooperació.

La jornada s’inaugurarà a les 10.00h a la plaça de l’Església amb la presentació de les entitats locals implicades en el projecte per tal de conèixer la tasca que realitzen arreu del món.

La plaça de l’Església (Ribes) acollirà ‘’La joguina educativa’’ de 10.00h a 19.30h, una acció impulsada per Creu Roja per fer èmfasi en la importància del joc com a procés vital i element transmissor de valors socials. En aquesta recollida es demana que les joguines siguin noves, no bèl·liques, no sexistes i cooperatives. També, de 10.00h a 19.30h es durà a terme la campanya de recaptació d’aliments, a favor de les famílies més vulnerables del municipi. Les persones interessades a col·laborar podran donar productes alimentaris nadalencs com ara: brou, galets, torrons, polvorons…

Per als més petits i petites, l’entitat Juguem a Ribes, organitza un taller en què s’elaborarà un instrument musical amb material reciclat. L’objectiu és sensibilitzar sobre la importància de tenir cura del medi ambient des del joc i l’aprenentatge. L’activitat serà de 11.00h a 13.00h a la plaça de l’Església.

La cooperació i solidaritat també es representarà mitjançant exposicions de fotografia, projeccions de curtmetratges, documentals, material audiovisual i obres de teatre al centre cultural El Local.

En aquest espai públic del municipi es podrà gaudir de tres exposicions fotogràfiques: ‘’Refugiats per què? (Fundipau) , ‘’Nissah’’, relats fotogràfics a quatre veus (ACP), ‘’Dharamsala’’i el refugi dels Tibetans (Lucas Vallecillos) de 11.00h a 20.00h. Pel que fa a les representacions teatrals, l’entitat Impacta’t farà reflexionar sobre la immigració, la interculturalitat, la convivència i els DDHH a tots els assistents. El públic participant es convertirà en guionista i director de la mateixa obra a les 12.30h al teatre fòrum. A la tarda al teatre escènic, l’entitat TraCart narrarà la vida de 10 persones que transiten cap a un destí desitjat i a llocs desconeguts, com un reflex de la història que amaguen dins. Amb un llenguatge escènic físic i visual, evoca la mobilitat humana per una vida millor. L’horari de l’obra serà a les 19.00h.

Entre les 10.30h i les 18.30h, al centre cultural El Local, es podran veure les següents projeccions:

  • 10.30h Curtmetratge dels instituts de Sant Pere de Ribes amb el projecte Educació per la Pau.
  • 11.30h Documental ‘’El viatge de Kalilu’’ (Fundació Kalilu Jammeh).
  • 16.30h Projecció de vídeos de les entitats del Consell Municipal de Cooperació.
  • 17.30h Documental i presentació de ‘’La Justa Trama’’ (Garraf Coopera).
  • 18.30h Curtmetratge: ‘’AIAman Barcelona – Beirut (ACP)’’.

L’agrupació de Balls populars de les Roquetes també estarà present a la Jornada de Cooperació i Solidaritat per presentar la 10 edició de la Cursa Solidària de Nadal, que se celebrarà el dia 30 de desembre i on tota la recaptació es destinarà a l’Associació de Voluntariat Sant Camil. Les persones interessades podran inscriure’s el 18 de desembre de 16.00 a 19.30h a la plaça de l’Església.

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes va iniciar la seva labor de cooperació internacional per al desenvolupament i la solidaritat fa més de 30 anys. La cooperació ha estat una de les qüestions rellevants en la política municipal, per aquest motiu, s’han assignat recursos financers de forma planificada, ordenada i eficaç, sota la base de línies estratègiques d’actuació clares i transparents.

Un dels instruments per aconseguir els objectius establerts en el marc de cooperació i solidaritat és el ‘’Pla de Cooperació Internacional 2017-2020’’, un document que té com a objectiu establir un marc de referència, prioritats geogràfiques i sectorials a les quals donar suport, així com els recursos humans i econòmics que s’hi destinaran. A més, els objectius transversals de les actuacions hauran de promoure el respecte i la consolidació dels drets humans, la governabilitat i l’enfortiment del teixit comunitari, vetllar per l’equitat, la sostenibilitat econòmica, social i mediambiental.