L’Ajuntament de Tàrrega activa un servei de suport per ajudar a descarregar-se el certificat Covid

S’oferirà a partir de dijous 9 de desembre a l’oficina de recursos socials que el consistori obrirà en breu al carrer de Sant Pelegrí

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Tàrrega posa en marxa un nou servei per ajudar les persones que tinguin dificultats a descarregar-se el certificat Covid, necessari per accedir a l’interior de bars i restaurants, gimnasos i residències des del passat 3 de desembre. És un punt de suport que s’adreça especialment a gent gran que no estigui familiaritzada amb l’ús de les noves tecnologies i que s’oferirà a partir de dijous 9 de desembre a l’oficina de recursos socials que el consistori obrirà properament al carrer de Sant Pelegrí. Les persones que necessitin assessorament per fer aquesta gestió poden contactar amb l’àrea d’Acció Social de l’Ajuntament trucant al 608 609 508 o al 639 902 594 de 9 del matí a 2 de la tarda.

Aquesta nova prestació s’emmarca dins el programa de Suport Digital (que ofereix assessorament a l’hora de realitzar tràmits en les diferents administracions) que el consistori treballa per implementar a l’oficina d’atenció ciutadana dedicada específicament a recursos socials que en breu entrarà en funcionament al carrer de Sant Pelegrí, 74-76, segons ha explicat la regidora d’Acció Social d’Intervenció i Habitatge, Noèlia Soto. “Ajudarem tothom qui ho necessiti a fer aquest i altres tràmits per internet: inscripció a formació, sol·licitud de cita prèvia, enviament de documentació, tràmits online…”, ha assenyalat Soto.

Alhora, l’ajuda per descarregar-se el passaport Covid s’afegeix al servei de suport per demanar cita prèvia a la campanya de vacunacions contra la Covid-19 realitzada a la ciutat pel Departament de Salut, que s’ofereix des del passat mes d’abril. Així doncs, les persones que ja puguin rebre la dosi de reforç contra la Covid-19 reben un missatge de text (SMS) al mòbil demanant-los que reservin dia, hora i lloc mitjançant el web de Salut https://vacunacovid.catsalut.gencat.cat. El consistori ajudarà a formalitzar aquest tràmit mitjançant els mateixos números de telèfon que per assistir en la descàrrega del certificat Covid (608 609 508 o al 639 902 594).

Ambdós serveis de suport, coordinats per la Regidoria d’Acció Social d’Intervenció, també s’ofereixen a les persones d’altres franges d’edat que ara hagin decidit vacunar-se contra el coronavirus. Recordem que el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha fet una crida a persones majors de 60 anys o vacunades amb Janssen informant que poden reservar torn per rebre la dosi de reforç.

Val a dir que Tàrrega va reobrir la setmana passada el punt de vacunació massiva ubicat a l’Espai MerCAT. En aquest edifici cedit pel consistori actualment s’hi administren dosis de la vacuna de dilluns a divendres de 9 del matí a 2 del migdia i de 4 a 7 de la tarda amb cita prèvia. Anteriorment, però, també s’hi han fet cribratges alhora que l’Ajuntament també ha posat a disposició del personal sanitari altres equipaments com el Pavelló Municipal d’Esports o la sala d’actes de la Biblioteca Germanes Güell.