Els Casals de Sant Pere de Ribes celebren durant l’octubre el mes de la gent gran

La programació substitueix la festa del Dia de la Gent Gran

Els Casals de la Gent Gran de Ribes i les Roquetes han programat un seguit d’activitats al llarg de tot l’octubre per celebrar el Mes de la Gent Gran. El programa inclou un tastet de les activitats que es faran a tots dos casals durant la temporada 2021-2022, en què s’oferirà gimnàstica, ball en línia, dibuix i pintura, sevillanes i relaxació, així com tallers de memòria, art teràpia, risoteràpia i dansa teràpia. El Mes de la Gent Gran es clourà amb una tarda musical al Cinema Ribes (Centre Parroquial) el 28 d’octubre, amb la participació del grup de playback Flor y Nata i una exhibició de grups de ball en línia. Per a més informació i inscripcions cal adreçar-se a qualsevol dels dos Casals de la Gent Gran de Sant Pere de Ribes.

Les activitats del Mes de la Gent Gran substitueixen la festa del Dia de la Gent Gran, que se celebrava cada any l’1 d’octubre. Aquesta activitat s’ha deixat de programar per la Covid-19. Les activitats programades durant l’octubre amb motiu del Mes de la Gent Gran mantindran les mesures establertes per la Generalitat per a evitar la propagació de la pandèmia tot garantint un entorn segur i de confiança.

Les activitats es reprenen, amb l’inici de la temporada 2021-2022

Els Casals de la Gent Gran de Ribes i les Roquetes ja tenen preparades les activitats que oferiran a les persones usuàries durant la temporada 2021-2022. A tots dos espais, s’oferiran passejades per l’entorn urbà, coral, tallers de memòria, ball en línia, gimnàstica, pintura, risoteràpia, dansateràpia, art teràpia, informàtica, sevillanes, bingo i ball. Específicament, el Casal de la Gent Gran de Ribes comptarà amb sessions de relaxació i el de les Roquetes oferirà “La Caixa” en forma i dibuix. Tothom que estigui interessat en participar en aquestes activitats, s’ha d’adreçar directament als casals.

Amb la programació de la temporada 2021-2022, els Casals de la Gent Gran del municipi fan un pas més endavant en la represa progressiva de l’activitat, en paral·lel amb la desescalada de les mesures de reducció de la interacció social destinades a contenir la Covid-19. En els darrers mesos, des de l’Ajuntament s’han promogut accions a l’aire lliure, com caminades i rutes, i d’altres adreçades a reduir la bretxa digital i a fomentar l’ús de les xarxes socials. El març passat, es van reprendre les passejades i la marxa nòrdica, i a l’abril es van posar en marxa les classes de gimnàstica de manteniment i ball en línia a l’aire lliure. Des del juliol, s’han recuperat els horaris d’obertura previs a la pandèmia.