Divendres, 14 de juny de 2024
És notícia

Sant Pere de Ribes forma en autocompostatge els veïns de 2 urbanitzacions

Avatar photo

L'Ajuntament de Sant Pere de Ribes continua promovent una campanya de reciclatge al municipi que inclou que els veïns i veïnes facin compostatge a casa seva

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, amb la col·laboració de la Mancomunitat Penedès Garraf, promou el reciclatge al municipi i entre les accions que s’estan duent a terme el compostatge casolà n’és una de prevenció i reducció de residus orgànics de gran valor ambiental.

 

En aquesta ocasió, aquest cap de setmana s’han fet unes sessions de formació d’autocompostatge adreçades a les llars de les urbanitzacions de Can Lloses i Mas Alba, on s’ha explicat com realitzar el procés de la manera més eficaç i senzilla per assolir amb èxit el reciclatge dels residus orgànics. A totes les persones participants se’ls hi ha facilitat un compostador, un remenador / airejador, un manual de compostatge, un cubell marró de 10 l, sessions formatives i assessorament permanent per resoldre qualsevol dubte o incidència.

 

Mitjançant l’autocompostatge es poden reciclar a la nostra llar els residus orgànics aprofitant les restes de la cuina i del jardí per fer-ne adob natural (compost) que es pot aplicar a les plantes, al jardí o als horts. Es retorna així al sòl els nutrients i es tanca el cicle de la matèria orgànica. A més, l’impacte d’aquesta proposta és molt menor que el d’altres solucions, ja que es produeix al mateix lloc on es generen els residus orgànics estalviant emissions de gasos derivats del transport dels residus del contenidor fins a la planta de reciclatge.

 

Fer compostatge no requereix ni grans coneixements ni eines específiques; no genera olors desagradables; és de simple manufactura; requereix un mínim manteniment; el producte resultant és de gran qualitat i ajuda a estalviar diners en adob; contribueix a tancar el cicle natural de la matèria i, a més de nodrir les plantes, el compost regula l’estructura i el PH del sòl, afavorint el creixement i el desenvolupament de la planta.

 

Recollida selectiva de residus

En els darrers anys al municipi l’ajuntament ha incidit especialment en la millora de la recollida selectiva de residus als establiments comercials com a grans generadors de residus que són i ha fet diverses campanyes adreçades a la ciutadania en general per tal d’incrementar el percentatge de residus recollits que són destinats a valorització i aconseguir un increment del seu aprofitament.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Molins de Rei rep per sisena vegada el Segell Infoparticipa

Notícia següent

Manresa obre una borsa de treball de peons per al Cementeri Municipal

Notícies relacionades