Dijous, 20 de juny de 2024
És notícia

Sant Pere de Ribes dona visibilitat a les dones treballadores pel 8M

Avatar photo

El programa del Dia Internacional de la Dona Treballadora inclou dos webinars adreçats a empreses i un taller en línia per a persones usuàries del Servei Local d’Ocupació

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha programat per al proper dia 8 de març la jornada Dones i Treball, que busca donar visibilitat a les dones treballadores, coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Dona Treballadora. La jornada, emmarcada dins dels objectius del projecte F.R.I.D.A. (Formació, recerca i inserció per a dones que s’activen), inclou dos webinars adreçats a empreses i un taller en línia per a persones usuàries del Servei Local d’Ocupació. Les activitats es faran de manera virtual, a través de la plataforma Zoom, amb places limitades, motiu pel qual cal fer inscripció prèvia a través de l’enllaç https://cutt.ly/RkYXmNg.

La regidora d’Ocupació, Ana Herrera, presentarà la jornada, que s’obrirà a les 9.30h amb el webinar d’una hora de durada Visibilitat digital per a la dona de més de 45 anys, a càrrec de Cèlia Hil, consultora i conferenciant experta en Linkedin i marca personal. En aquesta sessió, es parlarà del networking online, el silver economy i altres tendències actuals de les empreses en matèria laboral.

Tot seguit, Lilian Goberna (Go-Consulting) oferirà la xerrada No és qüestió de gènere, és qüestió d’intel·ligència. El webinar, que es desenvoluparà de 10.30h a 11.30h, pretén sensibilitzar sobre la igualtat de gènere, alhora que ajudarà a prendre consciència sobre el valor de contractar a dones.

Un taller per descobrir el propi Ikigai

La Jornada Dones i Treball també inclourà el taller Descobreix el teu Ikigai, que oferirà la formadora Roser Montardit de 10h a 12h. Aquesta activitat, adreçada a persones usuàries del Servei Local d’Ocupació, és un taller d’autodescobriment inspirat en la cultura japonesa. Segons els japonesos, tothom té una raó de ser, un motiu per existir. Alguns l’han trobat i són conscients del seu Ikigai, mentre que d’altres encara el busquen. Rosa Montardit vol ajudar a definir el seu objectiu professional a les persones que es poden sentir una mica perdudes.

El Servei Local d’Ocupació se suma amb la Jornada Dones i Treball als actes de commemoració del Dia Internacional de la Dona Treballadora per donar visibilitat a les dones treballadores del nostre entorn. Segons les dades d’atur, són les dones les que pateixen amb més intensitat la destrucció d’ocupació, un fet que agreuja especialment la situació de precarietat i pobresa que puguin patir d’entrada.

Altres activitats amb motiu de la jornada

Paral·lelament a les activitats organitzades pel Servei Local d’Ocupació, l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha programat actes de tipus institucional, com la lectura del manifest de la Diputació de Barcelona al ple municipal d’aquest dimarts, 23 de febrer. 

El gruix d’actes de caire institucional se celebrarà el divendres, 5 de març. Com s’ha fet altres anys, es col·locaran estructures simbòliques d’arbres amb cartells de dones defensores de la igualtat de gènere, la cronologia del 8 de març i l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides en relació amb la Igualtat de Gènere a la Casa de la Vila i a l’edifici institucional de la Vinya d’en Petaca.

 

Com a novetat, també hi haurà una estructura d’arbre a l’Espai Jove de Ribes. Després d’un treball de recerca i reflexió, el grup de joves presenta una proposta d’objectius i accions que continuen justificant la celebració del 8 de març per aconseguir una societat més justa en igualtat d’oportunitats per raó de sexe. A més, tant a l’Ajuntament de Ribes com a l’edifici de la Vinya d’en Petaca es penjaran fins al 9 de març les respectives pancartes institucionals amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora.

D’altra banda, la Companyia Cocorocó oferirà l’espectacle Les kelly’s influencers el dissabte, 13 de març, a les 18h, a la Sala Merla del Centre Cultural El Local. Les Kelly’s influencers són dues senyores grans que han treballat tota la vida fent la neteja i han vist moltes injustícies i com s’han vulnerat drets de les dones. A través d’un espectacle en clau d’humor, demostren com les persones grans poden evolucionar i estar al dia del que passa al món i de les noves tecnologies.

Per últim, a partir del 8 de març es publicarà a les xarxes socials de l’Ajuntament el vídeo del Cercle de Dones Migrades Històries de dones valentes: trencant fronteres.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Espluga de Francolí aprovarà el Pla Local de Joventut 2021-2024 al proper ple

Notícia següent

A L’Hospitalet s’inicia avui la vacunació a les persones més grans de vuitanta anys

Notícies relacionades