Divendres, 14 de juny de 2024
És notícia

Olivella inicia els tràmits per elaborar una ordenança municipal reguladora dels habitatges d’ús turístic del municipi

Avatar photo

L’Ajuntament d’Olivella ha iniciat els tràmits per elaborar una ordenança municipal reguladora dels habitatges d’ús turístic del municipi. L’objectiu és regular mitjançant aquest reglament l’exercici, el respecte, la garantia i la protecció dels drets de la ciutadania, i tipificar totes les conductes que amb motiu de l’ús dels habitatges turístics puguin afectar la vida en comunitat.

A Olivella, com a la resta de Catalunya, els habitatges d’ús turístic han proliferat de manera exponencial i aquest fet evidencia el reclam turístic de la vila com a punt positiu.

Per les seves característiques, els habitatges d’ús turístic atrauen un públic diferent al dels hotels, establiments que gairebé són inexistents al municipi, i permeten repartir millor a tot el territori la riquesa generada pel turisme. Tanmateix, la rapidíssima implantació ha produït alguns episodis d’excessiva concentració que ha provocat conflictes de convivència, i es fa necessari regular aquest fenomen per preservar els usos residencials.

Fins al 7 de maig, els motius i els objectius de la futura ordenança estan exposats al Tauler d’Anuncis de l’Ajuntament d’Olivella, perquè així, qualsevol veí o veïna pugui fer suggeriments i consideracions per tal que es tinguin en compte a l’hora de redactar l’ordenança.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Greu incendi en un edifici de Vila-seca

Notícia següent

Montblanc suspèn Brickània

Notícies relacionades