Les Roquetes celebra els 50 anys de la Festa Major de Sant Joan

A més del mig segle de vida de la Festa Major d’estiu, enguany també és el 30è aniversari dels gegants vells

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La Festa Major de Sant Joan de les Roquetes celebra aquest any el seu 50è aniversari. Dissabte 10 de juny, a les 12 h, la sala polivalent de la Vinya d’en Petaca acollirà la Presentació del programa d’actes i de la celebració d’enguany, que compta amb un logotip commemoratiu.

 

Els primers actes més folklòrics tindran lloc, però, el dissabte 17 de juny amb una Plantada de gegants i exhibició castellera a la plaça del Llobregat (18 h) per celebrar un doble aniversari, ja que a més del mig segle de vida de la Festa Major d’estiu també és el 30è aniversari dels gegants vells.

 

Per això a les 19 hores es farà una cercavila especial que recorrerà els principals carrers del poble fins a arribar a la plaça de la Vinya d’en Petaca. A la nit, serà el torn del XII Correfoc de les Roquetes, amb la Tabalada a les 21.30 h des de la plaça del Llobregat i l’inici del correfoc a les 22 h des de la Parròquia de Santa Eulàlia fins a arribar novament a la pl. del Llobregat.

 

En finalitzar, es portarà a terme la VII Carretillada al passatge del Ter i quan acabi, a la plaça de la Vinya d’en Petaca, hi haurà un concert de tribut a La Oreja de Van Gogh i les actuacions de Chicos cocodrilo i Paranormales.

 

Els actes centrals de la festa es donaran cita el divendres 23 de juny i el dissabte 24 de juny (Sant Joan). El divendres es farà el Pregó, la traca d’inici, exhibicions i cercaviles dels balls populars, el castell de focs piromusical i el ball de revetlla.

 

Dissabte l’Ofici, la cercavila de Festa Major, l’exhibició dels balls blancs i de les colles de foc, i el Sarau de Festa Major amb les actuacions de tribut a Hombres  i El Barrio i la sessió per acabar del DJ Enka.

 

També ple diumenge 25, com a cloenda, s’ha programat un concert vermut, pilars de castells, ball de festa major al casal de la gent gran i havaneres i rom cremat al Parc Pompeu Fabra.

Podeu consultar el programa i la separata, dedicada enguany al 50è aniversari, a la pàgina web.