“Judicialitzarla política amb falses acusacions i mentides” per PSC Ribes i Les Roquetes

  La setmana passada coneixíem la notícia de que l’Audiència Provincial de Barcelona ha absolt l’exalcalde socialista de Sant Pere de Ribes, Josep Antoni Blanco, dels delictes dels quals va ser acusat injustament per part d’Unitat Municipal 9-CUP

  Pla mitjà de Josep Antoni Blanco, exalcalde de Sant Pere de Ribes. ACN.

  Al 2012, UM9-CUP va decidir judicialitzar la política municipal per intentar desbancar el govern socialista amb l’obscura intenció d’aconseguir allò que les urnes no li havien donat de manera democràtica. La seva inapropiada estratègia passava per acusar l’exalcalde de malversació de fons públics i de prevaricació administrativa, durant l’època en la que era, com a alcalde, president de l’empresa municipal Garraf Promocions, S.A. entre els anys 2002 i 2008.

  Després de vuit anys d’investigacions i visites als tribunals, la justícia ha conclòs que ni les acusacions ni els informes policials demostren cap delicte ni corroboren cap perjudici per part de Blanco a l’erari públic de Sant Pere de Ribes. I atribueix tot a l’opinió i al judici de valor dels que estaven en contra de l’exalcalde.

  UM9-CUP ha estat aquests vuit anys donant per certes les seves acusacions i obviant el principi de la presumpció d’innocència, difonent mentides i desqualificacions contra la figura de l’excalcalde, la seva gestió i l’equip que l’acompanyava. Tot plegat, amb l’únic objectiu de perjudicar la imatge dels càrrecs electes i la feina feta pel govern socialista.

  Aquesta forma d’actuar, pròpia de l’actitud roí i mesquina que sempre ha caracteritzat aquest partit polític, ha conduït la política municipal per un camí poc convenient per a la bona salut democràtica de Sant Pere de Ribes.

  Portar l’adversari polític davant els tribunals a so de bombo i platerets amb l’única intenció de desacreditar i incapacitar un càrrec democràticament escollit per la ciutadania és una estratègia inadmissible, ja que mai s’ha comès cap delicte i, a més, tots els grups polítics representats al ple ho sabien i eren co-responsables de la gestió de l’empresa pública des del moment en què formen part del Consell d’Administració i de la Junta General, els mateixos que acusaven i sentenciaven fins i tot abans que s’hagués produït cap judici!

  Ara, UM9-CUP està “amagada” sota la candidatura Construïm i el seu tarannà es deixa veure de forma subtil, però aquesta sentència absolutòria de l’exalcalde socialista ha arribat per recordar-nos que les mentides, la imposició d’idees i la judicialització continuen sent la base d’aquells que no saben com guanyar democràticament al projecte de municipi a favor del benestar de totes les persones que sempre ha portat endavant el PSC de Ribes i Les Roquetes