Olivella instal·la càmeres de video vigilància per controlar l’incivisme

Estan situades al carrer de la Sajolida, a l’avinguda de Mas Mestre,a l’Avinguda de Can Turiols, al carrer Cranc i a l’Hostal del Ganxo

Imatge de les càmeres de vigilància. Foto: Aj. Olivella

L’Ajuntament d’Olivella ha instal·lat inicialment cinc càmeres de videovigilància a diverses ubicacions del municipi com a mètode dissuasiu ide control davant possibles actes d’incivisme i vandalisme. Les càmeres permetran detectar i sancionar les persones que cometin alguna infracció.

En els propers dies es posaran en marxa les càmeres que estan situades al carrer de la Sajolida, a l’avinguda de Mas Mestre,a l’Avinguda de Can Turiols, al carrer Cranc i a l’Hostal del Ganxo, ja que són els espais on els serveis municipals detecten més incidències relacionades amb l’ús inadequat dels contenidors i abocaments incontrolats.

Per la Llei de Protecció de Dades, les imatges es guardaran durant trenta dies, com a màxim, i només podrà visualitzar-les una sola persona i únicament en cas de produir-se un acte incívic, vandàlic o que afecti la salubritat de la comunitat.

La inversió que ha fet l’Ajuntament per instal·lar aquests dispositius és de 14.995,05 € (IVA inclòs) i tenen per objectiu evitar l’ús incívic i els abocaments que es produeixen en aquestes zones, ja que requereixen d’un augment de la freqüència del servei de recollida d’escombraries i de la neteja viària. Per això, aquests actes, en cas de produir-se, podran ser sancionats.

Les càmeres s’alimenten amb una bateria, que és carrega durant la nit amb la corrent del fanal, disposa d’un equip d’emmagatzematge i connexió a internet per a la visualització de les imatges des de qualsevol lloc i la caixa exterior està preparada amb un sistema antivandàlic, que s’activa en obrir la porta.

L’alcaldessa d’Olivella, Marta Verdejo, ha deixat clar que el motiu principal pel qual s’instal·len les càmeres és “fomentar un bon ús de la gestió dels residus, ja que així evitarem situacions d’insalubritat pública que, a més, embruten i enlletgeixen el poble, i també evitarem el deteriorament del mobiliari urbà i facilitarem que els serveis de neteja viària i recollida d’escombraries realitzin la feina en millors condicions”.