Pablo Lopéz encén la nit al Festival dels Jardins Terramar de Sitges

El cantautor desferma les emocions del públic que omplia totes les localitats de l’auditori

L’estela de l’èxit de Pablo López sembla no tenir límit. La seva trajectòria és ascendent. Som davant d’un artista que aixeca passions, que remou consciències, que transmet valors, que domina l’escena i el tempo, que composa cançons que narren un univers propi que és comú a molts de nosaltres. En un temps rècord, Pablo López s’ha convertit per mèrits propis en un nom de referència del pop espanyol. Tres àlbums publicats pels que ha rebut discos d’or i platí, una nominació al Latin Grammy a l’artista revelació, premis i reconeixements de la indústria musical, i el més important, una legió de seguidors per tot arreu que literalment l’adoren. Pablo es fa estimar. La seva actual gira “Tour Santa Libertad” viu en constant estat de gràcia i en permanent “sold out”. Probablement, som davant de la gira de l’any. Més de dues hores en directe, amb un repertori extens de cançons del seu darrer treball “Camino, Fuego y Libertad” i els èxits dels seus anteriors àlbums “Once historias y un piano” i “El mundo y los amantes inocentes”

Només començar el concert, Pablo López feia broma sobre incendiar la nit literalment per les altes temperatures estiuenques a la vora del mar. L’autor de “Vi” , ’“El patio” , “Hijos del verbo amar” o “El mundo”, entre d’altres, feia participar activament al seu públic des del primer moment, aixecant-los dels seus seients, fent-los cantar i ballar, fent-los viure intensament el que per molts d’ells és el concert de la seva vida. “Bona nit, Sitges. ¡Bienvenidos! Sé libre, grita, besa, abraza, cuando te dé la gana, esa es la vida, porque la vida son dos días y hay que disfrutarla, eso es lo que hay”. Pablo López venia disposat a fer pujar les temperatures , a incendiar la nit, i el seu vaticini s’ha complert. Tothom ha estat a l’alçada. I abans de cantar “El incendio”, ha fet referència a un bon amic seu, “para que nos vamos a engañar, él está aquí. Él prende fuego a hectàreas y hectàreas del alma”. I unes cançons més tard, Antonio Orozco feia aparició a l’escenari per cantar a duo “Estoy hecho de pedacitos de ti” amb Pablo López, davant del deliri del públic. Ja als bisos, “Lo saben mis zapatos”, i un final apoteòsic amb el que és un autèntic himne pels temps dels temps, “Tu enemigo”. Pablo López i la seva banda al complet saludaven agraint al públic la seva entrega, unànime des del primer moment.

Després d’un cap de setmana molt intens amb els concerts de Luz Casal, Rosario i Pablo López, el festival Jardins Terramar de Sitges no tenen aturador i aquest dilluns 30 arriba l’actuació del jazz man Gregory Porter, dimarts 31 Joan Manuel Serrat, dijous 2 d’agost, Sergio Dalma, divendres 3, Gloria Gaynor, dissabte 4, Diego el Cigala, i diumenge 5, doble progama amb Minimúsica amb Família, i tancant el festival James Rhodes.