La vacuna de Moderna mostra resultats prometedors i podria estar a punt el 2021

La vacuna contra el coronavirus que desenvolupa la biotecnològica Moderna ha generat respostes immunitàries “ràpides i fortes” en tots els voluntaris que la van rebre durant la fase 1 de la investigació i podria estar a punt el 2021.

Els primers resultats de la investigació de Moderna s’han publicat aquest dimarts en el ‘New England Journal of Medicine’ i, en concret, mostren que el vaccí desencadena una resposta immune amb efectes secundaris lleus, com fatiga, esgarrifances, mal de cap, dolor muscular i molèsties al lloc de la punxada.

S’espera que la vacuna, desenvolupada juntament amb Instituts Nacionals de Salut (NIH, en anglès) dels Estats Units, comenci la fase 3 de l’assaig, l’etapa final de la investigació, el 27 de juliol amb 30.000 voluntaris.

Així, segons ha assenyalat Moderna en un comunicat, “la companyia es prepara per produir aproximadament 500 milions de dosis a l’any i possiblement fins a mil milions de dosis a l’any a partir del 2021”.

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), actualment unes 300 vacunes contra el SARS-CoV-2 es troben en fase d’assaig.