S’aproven les beques de l’Escola de Música i del Conservatori de Vila-seca

L’objectiu és evitar que famílies del municipi no puguin cursar estudis musicals per motius econòmics

El Consell Rector del Patronat de Música ha aprovat per unanimitat les bases específiques que han de regir el procediment per l’atorgament de beques destinades a l’alumnat de l’Escola de Música i el Conservatori Professional Municipal de Vila-seca. 

L’aprovació d’aquest document a una vella reivindicació dels Comuns plasmada en el seu acord amb l’equip de govern per no oposar-se als pressupostos del 2020. L’objectiu és evitar que famílies del municipi no puguin cursar estudis musicals per motius econòmics, així com incentivar el rendiment acadèmic. 

Mario Téllez, portaveu de Vila-seca en Comú, es mostra satisfet amb l’aprovació d’aquestes bases. Assegura que “contribuiran a facilitar l’accés a l’educació musical del veïnat del municipi”. Téllez també ha manifestat en un comunicat enviat als mitjans de comunicació que “la millor manera de potenciar la cultura en el municipi és contribuint a que tota la ciutadania pugui gaudir-ne.”

L’any 2018 Vila-seca en Comú va presentar una moció per crear beques musicals amb l’objectiu d’aconseguir que els motius econòmics no siguin un impediment per aprendre música. Fruit de la majoria absoluta d’aleshores, la iniciativa no va prosperar. Ara, amb el nou equilibris de forces, la iniciativa és una realitat. “El fet de que el Govern de Segura no tingui majoria absoluta possibilita iniciatives socials que abans no eren abarcables” manifesten els Comuns.