Gairebé el 90% d’avis d’una residència de Cubelles donen positiu de covid-19

La direcció del centre atribueix l'entrada del virus a la infecció d'una treballadora contagiada pel seu fill

Un total de 47 avis de la residència Templis Atlantis de Cubelles (Garraf) han donat positiu de covid-19. La xifra representa gairebé el 90% dels 54 residents que té el centre, mentre que també s’han infectat una tercera part de la plantilla, formada per uns 40 treballadors.

Així ho ha detallat a l’ACN la directora de la residència, Anna Barceló, que atribueix l’entrada del virus a les instal·lacions a la infecció d’una treballadora que s’hauria contagiat a través del seu fill. Segons Barceló, el noi s’hauria infectat prèviament perquè tenia un company d’institut positiu.

“Hi ha hagut una seqüència d’errades que no tenen a veure amb la nostra gestió”, assegura la directora, que remarca que fins ara no havien tingut cap positiu de covid.

La residència va activar els protocols relacionats amb la pandèmia el dissabte 24 de setembre, quan una treballadora va advertir que tenia símptomes compatibles amb el coronavirus i va explicar que el seu fill també es trobava malament després d’haver-se detectat un cas de covid-19 al seu institut. En aquell moment l’empleada no va anar a treballar i, tan bon punt va saber que era positiva, la residència va demanar la pràctica de proves PCR per als residents i els treballadors.

Resultats amb retard per una contaminació a les proves

Segons relata la direcció a l’ACN, el dilluns de la setmana passada -28 de setembre- es van fer els tests a set residents que presentaven algun símptoma compatible amb la covid-19, mentre l’endemà es va fer un cribratge a tots els avis i treballadors. De les primeres proves, hi va haver quatre casos positius, mentre els resultats de la resta de tests estaven previstos per a dijous però hi va haver una incidència al laboratori.

Barceló explica que els van comunicar que les proves s’havien “contaminat”, fet que els va obligar a repetir de nou els PCR. Tot un periple que va endarrerir els resultats fins aquest passat dissabte, 3 d’octubre. “Una setmana sense tenir els resultats és vital per actuar”, lamenta la directora, que diu que no van poder sectoritzar el centre fins que van saber l’abast de la infecció. Mentre no van tenir els resultats, puntualitza que tots els residents van estar aïllats a les habitacions.

La directora detalla que, dels 47 residents positius, hi ha quatre casos greus que estan hospitalitzats mentre no hi ha hagut cap defunció. La resta de positius tenen símptomes lleus i es mantenen aïllats.

En aquesta residència de gent gran de Cubelles no s’havien autoritzat les sortides dels residents i estava previst començar a fer les primeres aquest mes d’octubre, però la situació epidemiològica del centre ho ha impedit.