L’Ajuntament de Lleida sancionarà l’incompliment reiterat de les ordres de Disciplina Urbanística

La mesura s'aplicarà en casos d'infracció dels decrets que manen l'execució d'obres o la neteja i tancament de solars

L’Ajuntament de Lleida treballa per posar en marxa el règim sancionador en l’àmbit de la Disciplina Urbanística, per tal d’imposar sancions davant l’incompliment reiterat de les ordres d’execució dictades per qüestions com l’arranjament d’immobles en mal estat o per no netejar i tancar solars, entre altres.

Aquestes noves sancions s’acumularan amb les de les multes coercitives que ara s’imposen i seran de quanties més severes. El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, ha assenyalat que la Paeria es troba “amb diversos casos, sobretot de grans propietaris com ara les entitats financeres”, als quals s’han imposat fins a deu multes sense que arribin a actuar, “perquè les quanties de les multes no són prou dissuasives”.

Per aquest motiu, “la Paeria vol sancionar per aconseguir que es compleixi la legalitat urbanística, garantir la seguretat de tothom i evitar la mala imatge i les conseqüències que es deriven de tenir solars abandonats, edificis en mal estat o tapiats”, ha indicat Postius.

Desena multa coercitiva per un edifici al carrer Ballester

Aquesta implantació del règim sancionador té com a objectiu actuar enfront de situacions com la que es produeix a la finca ubicada al carrer Ballester número 14, que és propietat d’una entitat financera, i a la qual la Paeria ha imposat fins a una desena de multes coercitives per incomplir aquest deure de conservació de l’edifici, segons ha explicat el tinent d’alcalde.

En concret, l’Ajuntament ordena a la propietat resoldre problemes amb l’estructura horitzontal, la de la coberta i de les escales, els tancaments verticals, els acabats de façanes, els terrats i la instal·lació elèctrica, que es troben en un estat deficient. L’expedient arranca fa diversos anys i l’entitat propietària ha incomplert les nou ordres anteriors, fet que ha comportat la imposició de multes coercitives. La desena que ara s’imposa ascendeix a 3.000 euros.