Els Museus de VNG ofereixen noves propostes culturals en línia durant la Setmana Santa

El concurs de curtmetratges 'El Rotllo d'en Roig' ja està en marxa en versió 'confinada' també per les xarxes socials

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Imatge de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer. Foto: Aj.VNG

Els Museus de Vilanova i la Geltrú continuen ben presents a les xarxes amb diverses propostes. El Balaguer, l’Espai Far i el Museu Romàntic Can Papiol participen en un #MuseumQuiz de la ciutat. A banda, l’Espai Far i el Museu del Ferrocarril de Catalunya  partiicpen també en un altre museum quiz amb altres museus de Catalunya. El Museumquizacasa, que es fa a través de la plataforma Kahoot, serà dimarts 7 d’abril en el cas de l’Espai Far, i el 15 d’abril serà el torn del Museu del Ferrocarril de Catalunya. En aquesta iniciativa també hi participa la Biblioteca Museu Víctor Balaguer com a membre de la Xarxa de Museus d’Art.

El Museu Víctor Balaguer acaba de presentar el seu canal de Youtube aquesta setmana, on s’hi poden veure vídeos d’activitats de 2019 i 2020, amb seccions com “Obres comentades”, “Exposicions”, “Diàlegs” o petites càpsules dels Chill out de mites i art, una de les activitats de més èxit del Museu.
El Museu Balaguer també s’ha sumat a la iniciativa “quedartacasa”, i ha afegit fotografies d’algunes de les seves obres.

Pel que fa a la Masia d’en Cabanyes, proposa a les famílies amb infants fer els tallers familiars a casa, com “El taller de l’artista: paisatges de romanticisme”, per després compartir les obres d’art a les xarxes socials amb les etiquetes #masiadencabanyes  #paisatgesdelromanticisme  #pintorromantic #jopintoacasa  #museusacasa. Les famílies que comparteixin i mencionin la Masia d’en Cabanyes disposaran de 4 entrades gratuïtes a utilitzar a partir de la reobertura del CIRMAC!

Més activitats dels museus a la notícia relacionada

El Rotllo d’en Roig
També hi ha altres propostes culturals que s’han adaptat al confinament. És el cas del nou “El Rotllo (d’estar per casa)”, el concurs de curtmetratges pensat per alegrar el confinament, la versió confinada del ja consolidat “El Rotllo d’en Roig”. En aquesta edició especial, l’organització ha decidit canviar algunes normes clàssiques del concurs, com pdonar 168h per a la realització del curt (en comptes de les 72h habituals), és a dir, una setmana per imaginar, filmar i editar. Els curtmetratges, de dos minuts de durada màxima, hauran d’incloure 3 conceptes claus (“paquet”, “alarma” i “pla zenital”) que ajudaran a despertar la imaginació dels participants. Cal inscriure’s prèviament, i la data límit d’entrega és aquest divendres 10 d’abril a les 12 h. El premi al millor curtmetratge rebrà una subscripció anual a Filmin i entrada lliure a les projeccions del Cineclub Sala1 de Vilanova i la Geltrú durant un any. El curtmetratge guanyador es donarà a conèixer el divendres 17 d’abril. Tota la informació sobre les bases del concurs i el procés d’inscripció la podeu trobar al web elrotllo.org així com les seves plataformes socials d’Instagram @elrotllodenroig i Facebook @elrotllo.