El Ple de Cubelles rebutja l’aplicació de l’article 155 de la Constitució

La moció presentada en sessió extraordinària i urgent també exigeix la retirada dels efectius policials enviats a aturar l’1-O

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’Ajuntament de Cubelles va sumar-se a la iniciativa d’altres consistoris de Catalunya de celebrar plens municipals on debatre la postura dels representants de la vila respecte l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola, un cop activada per part del Consell de Ministres del govern espanyol amb el suport explícit dels grups del PSOE i Ciudadanos.

El Govern municipal va proposar l’aprovació d’una moció defensada en un ple extraordinari i urgent celebrat dimarts on es demanava rebutjar-ne l’aplicació en pro de mantenir l’autogovern de Catalunya.

Prèviament al debat de la moció, diversos grups de l’oposició van mostrar el seu desacord amb la urgència de la sessió (Cub Sí Es pot PP) mentre que Xavier Grau (PSC) i Cubellencs-FIC van mostrar-se favorable a la urgència del Pleperò va demanar sistemes alternatius per avisar els regidors en fets similars, que es complementin amb la notificació oficial que envia el Consistori i les trucades telefòniques que es realitzen en aquests casos.

Un cop aprovada la urgència de la sessió, es va fer lectura dels punts d’acord que proposa la moció entre els que destaquen:

  • Rebutjar l’aplicació de mesures derivades de l’article 155 de la Constitució.
  • Exigir la llibertat immediata dels presidents d’Òmnium i l’ANC, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez.
  • Exigir la retirada dels cossos policials enviats expressament a Catalunya per l’1-O
  • Instar al diàleg entre els governs català i espanyol i la mediació política internacional promoguda per la Comissió Europea.

La moció va rebre el suport dels grups d’UC-11 RCat, ERCCiU, ICV, Cub Sí Es Pot, Xavier Grau (PSC) iCubellencs-FIC; el regidor de Govern José M. Écija es va abstenir, mentre que el PP hi va votar en contra.  A la sessió va absentar-se el regidor de Guanyem CubellesDaniel Pèrez.