32 persones troben feina a Sitges

Imatge de l'Ajuntament de Sitges. Cedida

32 persones ja tenen treball a les residències de la vila gràcies a la borsa específica amb professionals de tot l’àmbit sanitari, que impulsa el servei d’Ocupació de la regidoria de Promoció Econòmica l’Ajuntament de Sitges. Des de l’inici de la pandèmia del coronavirus i des de l’estat d’alarma, el Servei Local d’Ocupació de l’Ajuntament disposa d’una borsa específica per reclutar personal específic principalment, auxiliars de geriatria, personal de neteja, metges i infermeres, per a les residències, centres per a persones dependents i serveis d’assistència a domicili del municipi de Sitges que hagin de cobrir possibles baixes del personal a causa de la Covid-19.

Davant de la crisi sanitària de la Covid-19 i de la necessitat de personal a les residències de gent gran i de la Fundació Ave Maria, el Servei Local va donar resposta aquests centres d’una manera ràpida i àgil per cobrir-hi les baixes o els reforços necessaris per tal de no deixar d’oferir el servei amb la qualitat i seguretat dels interns.

La Borsa específica del Servei Local d’Ocupació de l’Ajuntament de Sitges ha permès la contractació de 32 persones d’un total de 88 candidats que van enviar currículums vitae a les residències, això representa que un 36,4% dels presentats han estat contractats.

La residencia Sitges Park ha contractat 12 persones entre auxiliars de geriatria i personal de neteja, mentre que la residència Las Magnolias ha contactat 9 persones entre auxiliars de geriatria i personal de neteja. L’Hospital Sant Joan Baptista ha donat feina a 5 persones de les quals 1 és infermer, 2 auxiliars de geriatria i 2 persones de neteja. La Fundació Ave Maria també ha utilitzat la borsa de treball de l’Ajuntament per contractar 6 persones de les quals 2 fan feina a la bugaderia i 4 al servei de neteja.

La Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Salut, s’ha posat en contacte amb l’Ajuntament de Sitges per interessar-se en aquesta iniciativa que té un sistema molt àgil de gestió per facilitar sobretot substitucions de baixes de personal de les residències de gent gran i serveis assistencials. L’èxit d’aquest model ha traspassat els límits de Sitges perquè el Departament de Salut ha demanat la col·laboració de l’Ajuntament per coordinar la demanda per cobrir ofertes de treball i buscar els perfils de l’àmbit sanitari i les necessitats de les residències en altres municipis com Sant Pere de Ribes, Cunit i Santa Margarida i els Monjos.

Fins ara s’han enviat a la Generalitat un total de 49 candidats: 2 metges, 2 psicòlegs, 1 fisioterapeuta, 1 recepcionista sanitària, 25 candidats amb perfil d’auxiliar de geriatria i 18 candidats amb perfil de neteja.

De moment, la Generalitat intenta cobrir les places de 2 netejadores i 4 auxiliar de geriatria amb candidats tramitats des de el servei d’ocupació de l’Ajuntament de Sitges

Borsa específica professionals sanitaris

Per crear aquesta borsa, el servei d’Ocupació del consistori ha buscat en el marc de la seva borsa de treball perfils relacionats amb l’àmbit sanitari per a residències i centres de persones dependents: metges, infermers/eres, auxiliars de geriatria, auxiliars sanitaris, treballadors familiars i treballadors de l’àmbit de la neteja. Després de fer una anàlisi dels currículums vitae de cada candidata i candidat i d’avaluar la seva idoneïtat del possible lloc de treball es comprova la disponibilitat en aquest procés selectiu previ a enviar les seves ofertes a les empreses.

Les persones interessades a treballar en aquest sector poden accedir a les ofertes de treball a través de la pàgina web del servei d’ocupació https://www.sitges.cat/serveis/promocio-economica/ocupacio. En la secció d’ofertes de treball es pot entrar a la Xarxa XALOC, buscar ofertes de Sitges i apuntar-se a les ofertes publicades, o bé enviar currículum directament al correu electrònic clubdefeinan10@sitges.cat per aquells currículums de l’àmbit sanitari i que no hi hagi cap oferta específica publicada. També poden presentar candidatures totes aquelles persones interessades, tot i que no estiguin inscrites a la borsa de Treball de l’Ajuntament