14 joves participen en el curs de formació ‘Auxiliar de cuina’ de Sant Pere de Ribes

El curs de formació, organitzat per l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes amb la col·laboració de la Finca Mas Solers, va començar el passat dilluns 4 d’abril

Un total de 14 joves d’entre 16 i 29 anys en situació d’atur, inscrits a l’Oficina de Treball del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i beneficiaris del programa Garantia Juvenil hi participen en una nova edició del curs de formació “Auxiliar de cuina” organitzat per Ajuntament de Sant Pere de Ribes dins del programa comarcal Singulars i amb la col·laboració de la Finca Mas Solers.

La formació pràctica es porta a terme a la Finca Mas Solers al municipi de Sant Pere de Ribes dos dies a la setmana amb un total de 153 hores. Entre el contingut del curs, l’alumnat aprendrà com a primer pas les normes i condicions de neteja i manteniment d’instal·lacions i equips de cuina. També tot el relatiu a la manipulació d’aliments, operacions bàsiques d’aprofitament i la conversació culinària. Així mateix, els joves realitzaran elaboracions senzilles i aprendran a assistir en la elaboració culinària de plats combinats i aperitius com: tapes, pinxos i canapès.

En la mateixa línia, el proper dilluns 11 d’abril 13 joves començaran el curs d’auxiliar de Community Manager, formació de 150 hores per treballar el Social Media Marketing, i 13 més iniciaran el curs d’auxiliar de vendes a través de xarxes socials, de 250 hores lectives amb la finalitat de treballar els foments d’atenció al client, gestió de vendes i el màrqueting directe.

Una oportunitat per la inserció laboral o la reinserció acadèmica

Aquesta és la 3a edició de Garraf Singulars que coorganitzen els ajuntaments de Sant Pere de Ribes, Sitges i l’IMET de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya, el Servei Públic d’Ocupació Estatal i la Iniciativa d’Ocupació Juvenil del Fons Social Europeu amb l’objectiu d’aconseguir la inserció laboral o la reinserció acadèmica dels joves i adolescents a partir de la millora de la seva ocupabilitat, alhora de contribuir a cobrir la demanda laboral de la comarca. El programa ofereix orientació professional i en emprenedoria, assessorament individualitzat, informació laboral i acompanyament en la cerca d’ocupació. Es tracta d’una formació professionalitzadora que s’ajusta a les necessitats de les persones participants amb l’opció de realitzar pràctiques.

Actualment, també hi ha altres programes de formació destintats a millorar la qualificació professional i la capacitat d’inserció al món laboral. Com per exemple el programa Ubicat que dona acompanyament a la inserció a totes les persones treballadores (ocupades i desocupades) i, d’altres destinats exclusivament a l’ocupació com és el Programa Enfeina’t, els programes de Formació i Inserció (PFI) en modalitat Pla de Transició al Treball (PTT), el SEFED o el Programa 30 Plus que ofereix contractes temporals de 6 mesos a persones majors de 30 anys.