Demanen més de cinc mesos de presó per a una parella de Calafell per maltractar el seu gat

Després de propinar-li puntades i diversos cops, la propietària del gat va intentar tirar-lo pel balcó del seu habitatge, cosa que no va succeir gràcies a la intervenció de la policia

0
881

El fiscal de Medi Ambient de Tarragona, sol·licita una pena de cinc mesos i mig de presó, i una multa de gairebé 4.000 euros, respectivament, per a una dona i un home de nacionalitat espanyola acusats de maltractar el seu gat a Calafell.

Els fets es remunten al 16 de juliol del 2016. Segons el fiscal, mentre es trobava al seu domicili de la carretera de Barcelona, la dona “va agafar el seu gat per les potes del darrere i el va voltejar per llençar-lo pel balcó i ocasionar-li la mort”. Tot i això, no va poder culminar les seves intencions perquè va ser vista per uns agents de la policia local que li van cridar l’atenció des del carrer.

Posteriorment, tant la dona com l’altre acusat van propinar puntades al gat i el van colpejar contra el terra i altres elements sòlids. Com a conseqüència de l’agressió, el felí va patir ferides i macadures superficials de les quals va ser atès en una clínica veterinària de Calafell.

Per aquests fets, la dona està acusada d’un presumpte delicte de maltractament animal, en concurs amb un delicte de maltractament en grau de temptativa, pel qual s’enfronta a cinc mesos i mig de presó. Al seu torn, l’home està acusat d’un delicte lleu de maltractament animal i s’enfronta al pagament d’una multa de 12 euros diaris durant 11 mesos.

A més, el ministeri fiscal sol·licita la inhabilitació especial de la dona durant un any i deu mesos per a professió, ofici o comerç relacionat amb animals, i per a la tinença d’animals en general, així com la pèrdua definitiva per decomís definitiu de l’animal agredit, que serà lliurat a una societat protectora d’animals.

Així mateix, el fiscal reclama que ambdós acusats indemnitzin solidàriament i conjunta a la clínica veterinària per les despeses derivades de l’atenció de l’animal. Aquest cas també arribarà a judici davant el jutjat penal.

FER UN COMENTARI