Divendres, 21 de juny de 2024
És notícia

El XV Campionat de Catalunya de Vela, disputat a Blanes, ja té vencedor

Avatar photo
Hi han participat cinc tripulacions d’entre quatre i cinc esportistes amb discapacitat intel·lectual

Blanes ha estat una vegada més l’escenari d’una competició inclusiva que ha tingut lloc aquest cap de setmana. Més concretament, dissabte passat la badia de Blanes va acollir el XV Campionat de Catalunya de Vela 2024 per a persones amb discapacitat intel·lectual, organitzat pel Club de Vela Blanes per delegació de la Federació Catalana de Vela i la Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual, ACELL.

En aquesta ocasió la jornada esportiva va comptar amb la participació de cinc embarcacions, on es van distribuir regatistes de les diferents entitats: el Club Esportiu El Vilar d’Aspronis i el Club de Vela Blanes; l’Associació APASA d’Amposta i l’Associació Alba de Reus. En cadascuna de les embarcacions hi havia tripulacions d’entre quatre i cinc esportistes amb discapacitat intel·lectual, acompanyats d’un monitor/entrenador durant tota la travessia.

Després de fer el sorteig d’embarcacions, les cinc tripulacions es van fer a la mar per encetar la jornada esportiva. En aquesta ocasió es va comptar amb unes condicions meteorològiques immillorables, propiciant per tant una sessió esportiva matinal gaudida per tothom. Per posar-hi punt final, després del lliurament de premis, va arribar l’element festiu més esperat per tothom: un dinar de germanor que van compartir tots i totes les esportistes acompanyades de familiars i monitors.

 

L’equip del CE El Vilar/Aspronis-CV Blanes es proclama de nou campió

Sumant totes les tripulacions, han participat al campionat celebrat a Blanes un total de 21 regatistes, a banda d’un gran nombre de familiars, acompanyants, voluntaris esportistes i tècnics de coordinació. També es va comptar amb diverses persones del voluntariat del Club de Vela Blanes i el personal de l’entitat.

Les regates es van fer a bord de vaixells col·lectius coneguts com a ‘Raquers’, adaptats per practicar vela inclusiva perquè els autèntics protagonistes de la jornada la gaudeixin al 100% amb seguretat. Finalment, un cop disputada la regata, es va proclamar campió de Catalunya l’equip del Club Esportiu El Vilar d’Aspronis i del Club de Vela Blanes, integrada per Geovanny Gómez Valencia, Pol Rodríguez Andreu, Ivan Torres Gerena i Marc Mesa, acompanyats per en Kevin com a monitor.

En segon lloc es va situar l’embarcació tripulada per la suma d’esportistes del Club Esportiu El Vilar d’Aspronis i de l’Associació Alba de Reus: Anna Rebull, Clara Aubanell, Pilar del Río i Lluís Vidal, acompanyades del monitor Gerard. La tercera plaça la va assolir l’equip de l’APASA d’Amposta format per Josep Picot Martí, Ivan Quesada Casanova, Laia Verge Chillida, Ana Fernández Plana i Arantxa Herratx Lorente, amb l’Oriol com a monitor.

A la quarta posició es va situar l’equip de l’Associació APASA d’Amposta format per Aleix Duran Giné, David Picot Martí, Gerard Felipo Balada i Natàlia Hernández Pepió, acompanyats del monitor Kílian. Finalment, l’embarcació classificada en cinquena posició va ser la tripulada per Sergi Estivil Alabart, Albert Ambel Cervelló, Marc Boleda Pedrico i Adrià Castells Cantí, de l’Associació ALBA de Reus, amb en Joel com a monitor.

De totes maneres, de què es tractava no era de ser primer o últim, sinó de passar una estona festiva i esportiva. Justament amb aquests sentiments com a premissa, va arribar el moment del lliurament de premis, que van encapçalar l’alcalde de Blanes, Jordi Hernández, acompanyat del president del Club de Vela Blanes i vocal de la Federació Catalana de Vela.

També van participar en la cerimònia Mercè Cuberta i Montse Cuberta, membres de la Federació ACELL d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual; Natàlia Figueras, diputada de la Diputació de Girona; Mònica Rabassa, regidora d’Esports a l’Ajuntament de Blanes i consellera d’Esports al Consell Comarcal de la Selva; Xavier Manresa, comodor del Club de Vela Blanes; Héctor Espadas, gerent del Club de Vela Blanes; així com Francesc Durà, gerent de la Fundació Aspronis. Un cop lliurades les medalles i els trofeus acreditatius de les respectives posicions assolides, va arribar l’esperat moment d’anar a dinar plegats i plegades.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Morell posa en marxa una nova edició dels Pressupostos Participatius

Notícia següent

Mor assassinat a trets l’actor d’Hospital General, Johnny Wactor

Notícies relacionades