Un entrenador de bàsquet de Girona distribueix pornografia infantil

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La Policia Nacional ha detingut vuit persones per presumpta distribució i possessió de material d’explotació sexual infantil a través d’una aplicació de missatgeria instantània.

En aquest sentit, la companyia responsable de la xarxa social va ser qui va denunciar que diversos usuaris de l’aplicació havien distribuït material audiovisual d’explotació sexual infantil des dels seus comptes. L’empresa ja havia blocat i eliminat de manera immediata el perfil de l’usuari que havia publicat aquest contingut.

Del total de denúncies que s’han analitzat, els agents van arribar a identificar vuit usuaris. Les detencions s’han dut a terme a les províncies d’Almeria, Barcelona, Còrdova, Girona, Madrid, Sevilla i Toledo.

DETINGUT L’ENTRENADOR D’UN EQUIP DE MENORS

Un dels arrestats era l’entrenador d’un equip de bàsquet de menors d’entre 13 i 14 anys de Girona. Durant l’escocoll del seu domicili, els agents van localitzar més de 39 gigabytes de material d’explotació sexual infantil. No obstant això, els investigadors no han trobat evidències de producció pròpia de continguts d’abús sexual infantil ni indicis que algun dels menors amb qui estava en contacte estigués en perill.

Durant el conjunt de l’operació, s’han intervingut 13 telèfons mòbils, dues tauletes, tres discs durs, una memòria USB, un ordinador portàtil i un ordinador de sobretaula.