Tornen ‘Els Grans Interrogants de la Ciència’ d’Olot

Avatar photo

Experts en diferents matèries parlaran de manera clara, amena i entenedora de temes d’actualitat científica i tecnològica

Tornen “Els grans interrogants de la ciència”, el cicle de xerrades gratuïtes organitzat pel Consorci SIGMA, l’Espai Cràter i el PEHOC que cada mes explica de manera clara, amena i entenedores qüestions científiques i tecnològiques. Amb la col·laboració d’un comitè científic assessor, es programen diverses xerrades per conèixer aspectes de primera línia de recerca, amb ponents especialistes en la matèria.

Per a aquesta edició s’han programat onze xerrades, que tindran lloc diversos divendres, a les 7 de la tarda, a la Sala Magma de l’Espai Cràter. La primera sessió d’aquesta 16a edició d’Els grans interrogants de la ciència serà el divendres 28 d’octubre i anirà a càrrec de Josep Maria Dorca, que parlarà sobre si som a prop de l’inici de l’aviació elèctrica.

El programa, que s’allargarà fins al mes de maig, inclourà temes diversos com el metavers, les equacions en derivades parcials (EDP), les fonts d’energia renovable, l’exploració espacial, els rapinyaires nocturns de la Garrotxa, el desenvolupament de més vacunes contra la Covid-19 o la identificació de les víctimes de la Guerra Civil, entre d’altres.

Un any més, les conferències es retransmetran en directe a través del canal de YouTube del PEHOC.

25 anys de ciència a Olot

Ja fa un quart de segle que a Olot s’organitzen conferències divulgatives sobre ciència. Els inicis es remunten quan els membres de l’Associació Astronòmica de la Garrotxa, juntament amb Marissa Llongarriu del Museu dels Volcans, promovien xerrades sobre astronomia primer, i sobre ciència en general després, i les acompanyaven d’una observació astronòmica a l’Observatori que l’entitat té a Batet de la Serra.

L’any 2006, la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot va iniciar el cicle “Els grans interrogants de la ciència”, que amb relleus en l’organització ha arribat fins a l’actualitat.

Programa d’Els grans interrogants de la ciència, curs 2022-2023

  • 28 d’octubre. “Som a prop de l’inici de l’aviació elèctrica?”, a càrrec de Josep Maria Dorca Luque.
  • 18 de novembre. “Com podem obtenir fonts d’energia renovable que no tinguin impacte en l’escalfament global i el canvi climàtic?”, a càrrec d’Helena Matabosch Coromina.
  • 16 de desembre. Presentació dels treballs guanyadors dels Premis Jordi Pujiula.
  • 20 de gener. “Hauríem d’entrar en el metavers?”, a càrrec de Cecilia Mosze Tham.
  • 10 de febrer. “Es pot preveure la trajectòria exacta del flux de lava d’un volcà?”, a càrrec d’Eva Miranda Galcerán.
  • 3 de març. “Què són les EDP, les equacions que mouen el món?”, a càrrec de Xavier Ros Oton.
  • 17 de març. “Com podem retornar les víctimes de la Guerra Civil a les seves famílies?”, a càrrec d’Assumpció Malgosa Morera.
  • 21 d’abril. “75 anys d’exploració espacial. Què s’ha fet, fins on s’ha arribat i cap a on ens porta?”, a càrrec de David Ràfols i Pelàez.
  • 5 de maig. “La migracio´ nocturna d’aus per l’Alta Garrotxa a través dels sons: què ens migra a sobre?”, a càrrec d’Oriol Baena Crespo, guanyador de la Beca Oriol de Bolós de Ciències Naturals 2019.
  • 19 de maig. “Què en sabem dels rapinyaires nocturns de la Garrotxa?”, a càrrec d’Albert Magnet Molí, Blanca Pairó Puig, Daniel Carrillo Martín i Francisco Pou Bolíbar.
  • 26 de maig. “Per què cal desenvolupar més vacunes contra la Covid-19?”, a càrrec d’Èlia Torroella Busquets.
Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Roda de Berà participa en el Panda Raid 2022

Notícia següent

Cambrils ofereix una recepció al club de rem Vent d’Estrop

Notícies relacionades