S’incendia la terrassa d’un restaurant del Passeig de Mar de Blanes

  La terrassa ha quedat totalment calcinada, i ha afectat lleument la del costat

  Un total de quatre dotacions de cossos d’emergències han hagut d’intervenir aquesta matinada en un incendi que ha afectat la terrassa d’un restaurant del Passeig de Mar, sense que sortosament s’hagi hagut de lamentar cap ferit. L’avís la donat un veí del local quan faltaven pocs minuts per les 4 de la matinada, que ha trucat directament a la Policia Local de Blanes per informar que s’estava calant foc.

  Immediatament, s’han traslladat dues patrulles de la Policia Local, alhora que s’alertava als bombers de la Generalitat, que han intervingut amb dues dotacions per extingir l’incendi. En previsió que el foc no es propagués a la carpa de la terrassa del restaurant del costat, la Policia Local s’ha encarregat d’actuar-hi utilitzant l’extintor del cotxe patrulla.

  El veí que ha donat l’avís a la Policia Local ha explicat que ha sentit soroll de vidres trencats, que ha estat el què l’ha alertat. Per això, se sospita que per accedir a l’interior de la carpa tancada, l’autor o autors del sinistre han trencat la porta d’accés que hi ha. A conseqüència de l’incendi, la terrassa del restaurant afectat ha quedat completament calcinada, i la carpa de l’establiment del costat amb danys superficials.

  L’operatiu d’emergències ha finalitzat poc després d’un quart de les 5 de la matinada. Els responsables del popular restaurant estan rebent durant les darreres hores la visita i el suport de nombroses persones que s’hi ha acostat, entre elles de l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa.

  Fa tres anys ja hi va haver un incendi en aquesta mateixa terrassa

  Es dóna la circumstància que precisament fa tres anys, el 8 d’octubre del 2018, un total de set dotacions de cossos d’emergències ja van haver d’intervenir en un virulent incendi que, en aquell cas, va afectar de ple les dues terrasses. En aquella ocasió, totes dues van quedar completament calcinades a diferència d’ara, en què tan sols una d’elles ha rebut més fort.

  Segons publicaria tres dies més tard Diari de Girona, els investigadors dels Mossos d’Esquadra van determinar que el foc de les dues terrasses havia estat provocat, ja que al lloc dels fets s’hi va trobar material inflamable. L’amo d’un dels dos locals sinistrats va explicar llavors que el foc va ser provocat pel llançament de tres còctels Molotov fets amb ampolles de vidre. De les tres, dues van explotar i van causar virulentes flamarades, que també van cremar la terrassa del costat.

  Fa tres anys el restaurant que ara ha quedat més afectat el regentaven unes altres persones. Va ser després de l’incendi que els actuals responsables s’hi van traslladar després que portaven molts anys amb un local que havien obert a la Rambla Joaquim Ruyra, situat també al centre de Blanes.